Żupol Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam serdecznie-mam pytanko do wszystkich fachowców na forum. Może ktoś bawił się nad zamianą nastawnika z 2,7 tdi (bosch)na mechaniczny z 2,7 td?? Interesuje mnie czy można zmienić sam nastawnik czy trzeba zmienić całą pompę?? No i oczywiście czy to będzie chodziło?? U mnie po regeneracji nastawnika niby jest lepiej ale nadal potrafi go rzucać .tak to chodzi dobrze tylko już mi się to nie podoba. Jeśli macie jakieś pomysły zapraszam do dyskusji i podrzucania pomysłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żupol Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 nie da się wstawić całej pompy?? rzuca czasami w przedziale 1000-800 obr. czasami jest dobrze. nastawnik regenerowałem chyba w dobrej firmie(takie miała opinie) na starym nastawniku pokazywał uszkodzony czujnik temperatury, nastawnik i coś jeszcze, a jeszcze gasł i rzucał silnikiem. Wkładałem sam i dawkę ustawiałem na oko/słuch.dodam że odpalanie troszkę się pogorszyło. i tak sobie pomyślałem że wstawię mechaniczną pompę, ssanie mechaniczne i mechaniczny pedał gazu i po kłopocie. na oko pompa mechaniczna wygląda identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żupol Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 kurczę to ustawienie dawki nic nie da?? ja pierdzielę trzeba będzie odesłać niech naprawiają na gwarancji. a co do podmianki myślałem że to pikuś wymienię pompę linki i resztę pierdół i będzie chodził. a tu jeszcze wtryski a to chyba zajmę się tym nastawnikiem. pompa bosch i wtrysk też(wtrysk nowy) dziękuję za podpowiedz-pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żupol Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 tak dałem 300zł wydruk z kompa przed regeneracją i po regeneracji i dokładny opis naprawy.może to tylko kwestia ustawienia nastawnika do pompy na aucie.może kąt wtrysku trzeba spawdzić?? zobaczę tylko niech mroży zejdą-pozdrawiam serdecznie i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.