Qubuś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Kolega ma taki problem, bo w jego terrano jest takie coś i światełka włączają mu się automatycznie przy starcie teraz pytanie bo coś mu się posypało, jeżeli było to montowane fabrycznie to gdzie można tego szukać. Zawsze przy wyłączaniu silnika gasły światła, a tu psikus i zostały rozładowując aku. On ma tyrrana2 rok 99 2.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 mam to u siebie, ale też nie wiem gdzie ten skrzat z włącznikiem się schował no niby to to wygodne jest, bo nie da się zapomnieć włączyć świateł ..... ale z drugiej strony patrząc to gdybym chciał na (głuchego) dzika się zasadzić - klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 nawet przegrzebałem serwisówkę i nie widzę tam lokalizacji tego modułu, ale ze wzglądu na dość spora liczbę połączeń do przełączników to obstawiam okolice deski ? może słupki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 poprzedni właśc. tłumaczył mi ,że to "wersja skandynawska" ... czyli tak jakby fabrycznie to jest montowane ale czy to prawda, nie mam pojęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Wersja skandynawska pełna posiada 2x aku, swiatła dzienne,webasto,grzałkę paliwa. Widziałem to u kolegi, który pracuje w Norwegii i jezdzi tak wyposażonym fabrycznie terrankiem zakupionym w Norwegii. Gdzie jest umieszczony przekażnik świateł dziennych to on nie wie; bo jeszcze w tym terranku nie grzebał, bo nie miał takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) ale ja mam 1-kę, benzynę, dlatego nie wiem czy mówił prawdę że to fabryczne, w każdym bądź razie światła nie zapalają się od razu po przekręceniu kluczyka ale dopiero gdy silnik zaskoczy, tak że nie sposób usłyszeć gdzie pyka przekaźnik Edytowane 2 Lutego 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 (edytowane) I tak ma być. Światła dzienne zapalają się z chwilą, gdy alternator zaczyna ładowanie. Szukaj przekaznika tak jak radzi Ci hugh_h. Ja mam dzienne zamontowane z "alledrogo"/taki jak pokazał dario88/ i przekażnik jest zamocowany przy przednim słupku z lewej strony za plastikiem. Te przekazniki nie "pykają" są bezgłośne. Edytowane 2 Lutego 2014 przez akara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafula Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) poprzedni właśc. tłumaczył mi ,że to "wersja skandynawska" ... czyli tak jakby fabrycznie to jest montowane ale czy to prawda, nie mam pojęcia? Mam też wersję z dwoma akumulatorami no i u mnie po uruchomieniu silnika włacza się tylko jedno światło mijania, jak włączę ręcznie świecą normalnie. Nie wiesz co może być przyczyną? Edytowane 22 Marca 2015 przez kafula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Myślę że problem będzie tkwił w przekaźniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kafula Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Myślę że problem będzie tkwił w przekaźniku. A gdzie go szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 I tu się zaczynają schody . Na mój gust pewnie tam gdzie inne, ale lepiej niech się Terranowcy wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi