bielszczak37067 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 miesiąc temu wymieniłem płyn chłodniczy w mojej almerce na nowy i zauważyłem że dosyć zciemniał i jakby zmętniał a był zieleniutki temperatura na wskażniku ok. czy to normalne zjawisko auto ma przejechane113tyś.km a mam go od nowości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 A spuściłes płyn z bloku przez tę śrubę? Poprzedni płyn był różowy? Przed wlaniem nowego wypłukałeś układ destylowaną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielszczak37067 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 z bloku spuściłem i odpowietrzyłem przez śrubę ,poprzedni też był zielony ale układu nie płukałem destylowaną to raczej bład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Puściła Ci ta śruba w bloku spoko? (nie mylić z tą odpowietrzającą obok termostatu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielszczak37067 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 no w sumie popuściłem tą obok termostatu żeby się przelało przy napełnianiu płynem czyli coś zrobiłem chyba nie tak ale silnik nagrzewa się ok i temperatura jest wporządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Nowy wymieszał Ci się ze starym płynem pewnie. Jak nie odkręciłeś śruby w bloku to tam na bidę zostało z 1,5litra starego płynu jeszcze. Oba się wymieszały pewnie i stąd nieciekawy kolor. Śrubke przy termostacie powinieneś popuszczać przy pracującym nagrzanym silniku do momentu aż się odpowietrzy i zacznie lecieć płyn, wtedy wkręcasz ją do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielszczak37067 Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 dzięki za pomoc to faktycznie zostało reszta starego płynu w bloku silnika którego do końca nie spuściłem dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.