Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z płynem chłodniczym N-16 1,5benzyna

bielszczak37067

Rekomendowane odpowiedzi

miesiąc temu wymieniłem płyn chłodniczy w mojej almerce na nowy i zauważyłem że dosyć zciemniał i jakby zmętniał a był zieleniutki temperatura na wskażniku ok. czy to normalne zjawisko auto ma przejechane113tyś.km a mam go od nowości

A spuściłes płyn z bloku przez tę śrubę? Poprzedni płyn był różowy? Przed wlaniem nowego wypłukałeś układ destylowaną?

z bloku spuściłem i odpowietrzyłem przez śrubę ,poprzedni też był zielony ale układu nie płukałem destylowaną to raczej bład :thumbsdown:

Puściła Ci ta śruba w bloku spoko? (nie mylić z tą odpowietrzającą obok termostatu)

no w sumie popuściłem tą obok termostatu żeby się przelało przy napełnianiu płynem czyli coś zrobiłem chyba nie tak ale silnik nagrzewa się ok i temperatura jest wporządku

Nowy wymieszał Ci się ze starym płynem pewnie. Jak nie odkręciłeś śruby w bloku to tam na bidę zostało z 1,5litra starego płynu jeszcze. Oba się wymieszały pewnie i stąd nieciekawy kolor.

Śrubke przy termostacie powinieneś popuszczać przy pracującym nagrzanym silniku do momentu aż się odpowietrzy i zacznie lecieć płyn, wtedy wkręcasz ją do końca.

dzięki za pomoc to faktycznie zostało reszta starego płynu w bloku silnika którego do końca nie spuściłem  :wave: dzięki i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...