Gość nokier Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Witam,potrzebowal bym lokalizacje korka spustowego oleju w skrzyni automatycznej w nissanie X-trailu 2007r. 2.0dci 110kw. Wiem,ze olej wlewa sie góra przez czujnik.Jest ktoś mi w stanie pomóc ? Najlepiej za pomocą jakiegoś schematu.Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 szukaj śruby na kwadrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbio Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Przyszedł czas na wymianę oleju w automacie. Gdzie w okolicach Poznania można oddać Iksa w zaufane ręce na wymianę dynamiczną ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu71 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zabieram się do wymiany oleju w skrzyni cvt, mam pytanie dotyczące miski oleju, jest tam filtr czy nie?? Jeśli jest, to wymienia się go czy tylko myje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiacior Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Włączam się w temat po jakim przebiegu powinno się wymienić olej w automatycznej skrzyni biegów? Poprzedni właściciel przedstawił mi fakturę z wymiany tylko połowy płynu bo mechanik mu powiedział że nie da się spuścił całości??? O co Kaman? Jaki olej i w jakiej ilości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 z tego co pamiętam oleju jest chyba 5-6 litrów, przy wymianie dynamicznej zużyto 9 litrów bo część posłużyła do przepłukania skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wste Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 z tego co pamiętam oleju jest chyba 5-6 litrów, przy wymianie dynamicznej zużyto 9 litrów bo część posłużyła do przepłukania skrzyni @marinero - gdzie wymieniałeś olej w skrzyni?. Na liczniku u mnie 121000 km więc chyba to już czas na wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berni32 Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Wprowadzacie ludzi troche w błąd. Jest obszerny wątek o wymianie oleju w automacie na forum. Do skrzyni wchodzi 7,5 litra oleju. Podczas statycznej spuścicie z półtora litra więc lipa z tego będzie. Wymiana dynamiczna to jedyna metoda żeby miało to ręce i nogi. Olej musi być z normą J2/S i przy dynamicznej wymianie potrzeba 10 litrów. Ja i kilka osób robiło w izabelinie pod wawą i wszystko dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.