Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwna awaria audio w P12

kolo44war

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam problem z radiem w mojej P12. Objawy są takie:

radio oryginał, żadnych kombinacji, działało i nagle przestało działać w trakcie użytkowania, żadnej myjni, deszczu, nawet mrozu (choć juz luty). Dodatkowo przestał działać pilot w kierownicy.

Przewaliłem forum i znalazłem raczej pokrewne tematy, bardziej cząstkowe. Czy ktoś może juz miał coś podobnego? :(  Primera P12 2003 kombi beznavi radio clarion.

bezpieczniki wszystkie sprawdzone, nie działa tylko lewy dolny w kabinie oznaczony jako start signal, ale wymiana bezpiecznika nic nie dała, bezpiecznik był dobry, tylko nie ma tam zasilania. dodam jeszcze, że wyskoczył zielony secure, a radio jest oryginalne, bez żadnych przeróbek. Pilot w kierownicy nie działa w ogóle, wyświetlacz działa dobrze, ale zmiany tylko klawiszem info. Sięgnąłem również do ustawień: menu audio wygaszone oprócz dzwięków przycisków.

Czy to cos poważnego? :wacko:

sprawdziłem też masę tylnych lamp - wszystko OK, nie pomogło również odłączanie akumulatora.

Czy ktos miał cos podobnego?

no cóż, nie wiem, co dolegało memu autku, ale dzisiaj wszystko wróciło do normy, najpierw zazgrzytał cdrom (jest uszkodzony, jak wiekszość clarionów w nissanie :wtf: ), potem po wyłaczeniu silnika i ponownym uruchmieniu radio zaskoczyło i już działa. :nissan:

Przyznam, że różnymi autami jeździłem, ale nigdy takim magicznym. To jest pewnie właśnie to , co kusi ewentualnych nabywców - "nigdy nie wiesz, co cię dzisiaj spotka" :dribble:

Jednym słowem CZARY MARY :question1:

Zrobiło się cieplej i tzw. zimne luty w elektronice zaczęły znów kontaktować. Należy wymontować panel pod wyświetlaczem i go porządnie przelutować.

I było o tym na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...