domadm Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Czołem. Mimo zwolnionego hamulca ręcznego, jego czerwona kontrolka lekko rozbłyskuje, po prostu nie gaśnie do końca. Po zaciągnięciu zapala się normalnie. Nie jest to problem przełącznika przy dźwigni. Macie jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu w zbiorniczku. O tej podstawowej rzeczy!!! zapomniałeś napisać. Jeśli tam jest ok. to rozepnij złączkę przy ręcznym, przeczyść ją i popsikaj jakimś "kontaktem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 No właśnie, warto zauważyć, że ta kontrolka sygnalizuje nie tylko zaciągnięty ręczny, ale także niski poziom płynu hamulcowego. Identyczny problem jak opisałeś miałem kiedyś w Fiacie Palio. Przewody hamulcowe skorodowały i pewnego dnia zostawiłem cały płyn hamulcowy na parkingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.