Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Korektor siły hamowania

PavloFoto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :nissan2: Wasze forum czytam już długo ale to mój pierwszy post.

Mam Patrola gr60 longa z silnikiem 1.9tdi 136koni
Wycieka mi płyn z korektora siły hamowania można

z tym coś zrobić znaczy np wymienić uszczelkę czy trzeba wymieniać cały korektor?

CIekawy silnik w tym patrolu .

Tam nie ma uszczelek , dokręc dobrze ale z wyczuciem a jak nie pomorze to widocznie uszkodzony jest kołnierz jednej z rurek lub gwint w korektorze a wtedy albo przegwintować gwintownikiem 10x1 albo wymiana korektora .

Edytowane przez Krystian 10

silnik z passata 110km + zmieniony komputer daje rade lepiej niż oryginał a i spalanie mniejsze. Miałem wcześniej gr61 wiec jako takie porównanie mam :) .
Jeżeli uszkodzony jest kołnierzyk to... jakie opcje?

Kołnierzyk jest na rurce to tylko jak masz możliwośc to od nowa zarobić grzybek  ten ,ktory cieknie (rurkę leko naciągniesz )

Napisz cos więcej jak to chodzi w patrolu , nie ma takiej turbodziury jak patrol i od ilu obrotóww juz ciągnie co czuć .

:huh: 1,9 w czołgu? to profanacja, to nie fair ...  :thumbsdown: odpycha się to to w ogóle?  :blink:

Edytowane przez lemmy69

:huh: 1,9 w czołgu? to profanacja, to nie fair ...  :thumbsdown: odpycha się to to w ogóle?  :blink:

Taka sama profanacja jak wrzucanie do niego GM V8 u Igora - zaznaczam tylko ze żadna z tych modyfikacji mnie nie razi najbardziej bliki sercu jest przeszczep silnika od Skylina. Ja wyboru nie miałem chciałem kupic terrano ale jakos ten się nawinął .Od jakiegoś czasu meczy mnie subaru forester ale jak narazie Patrol dzielnie sie broni :) .

Generalnie autko całkiem nieźle daje rade myślę ze ktoś kto ma gr60 po przesadce nie odczul by dyskomfortu.

Napisz cos więcej jak to chodzi w patrolu , nie ma takiej turbodziury jak patrol i od ilu obrotóww juz ciągnie co czuć .

Powiem szczerze ze aż tak się temu nie przyglądałem choć auto mam dwa lata ,wcześniej miał je mój znajomy 

z firmy zajmującej sie autami 4x4 oraz przeróbkami tych aut.

moge powiedzieć ze zbiera się co najmniej jak mój wcześniejszy krótki  gr61, który był w perfekcyjnym stanie.

obecnie mam na nim opony km1 33x12,5x15 i pali mi w trasie przy predkosć ok 90-100 9,5litra

ale koledze na mniejszych atekach palił 8 tez cos takiego  chce zalozyci np: 235x85x16km2 albo podobne at-ki ponieważ ja jeżdżę bardziej turystycznie.

jak zrobię te hamulce to  można sie spiknać gdzieś w okolicach wawy.

W komorze silnika można przemycić gibkiego nastolatka ;)

Kołnierzyk jest na rurce to tylko jak masz możliwośc to od nowa zarobić grzybek ten ,ktory cieknie (rurkę leko naciągniesz )

Dzięki będę walczył jak tylko znajdę suche miejsce :)

w sumie to Twoja sprawa jest ... po prostu taki trend się wytworzył, że jak podmiana motoru to na coś jeszcze mocniejszego, czyli więcej ccm ... tym bardziej przy masie ,którą ma on rozbujać ... a tu taki zonk  :blink:

nie obraź się , ale pewien cytat mi się przypomniał z "Seksmisji":

To nas tu o mało nie wykastrowały, a ty cycki będziesz sobie, cyganie, przyprawiał?

:wave: 

kiedyś usłyszałem jak gość mówił do drugiego o wymarzonym aucie ... "Tico ... i gaz bym sobie założył" tak że , "co kto lubi..."

pozdrawiam

Edytowane przez lemmy69

Witajcie :nissan2: Wasze forum czytam już długo ale to mój pierwszy post.

Mam Patrola gr60 longa z silnikiem 1.9tdi 136koni

Wycieka mi płyn z korektora siły hamowania można

z tym coś zrobić znaczy np wymienić uszczelkę czy trzeba wymieniać cały korektor?

pokaż zdjęcie tego korektora, pewnie bardzo podobny do tych "naszych"

teoretycznie korektor nie jest  rozbieralny, natomiast ja złożyłem z dwóch jeden ...

problem może być (1) i raczej będzie z rozłożeniem (2) dostaniem uszczelki w finezyjnym kształcie - nie ma w ASO bo to jest jako cały element

miałem podobny problem ... nie bawiłem się w motanie bo gra nie warta świeczki kupiłem używkę i hula do dziś ... ,ale nie powiem ,że nie korciło mnie zabawa w składanie .... :-) 

• Upvote 1

jak można iśc i kupić używany sprawny to luksus ... ja nie miałem takiej wygody a prawdę mówiąc teraz to bym to wyp... i zrobił korekcie recznie ustawianą, bo jak ciągnę przyczepkę z pusta paka to hamuje marnie ... bo sam przód.

• Upvote 1

Dzieki za pomoc słyszałem jeszcze ze można całkiem zaślepić ale nie wiem czy to dobre wyjście

słychać różne rzeczy ... ale nie słuchaj takich podpowiedzi.