PeRŁAziomal Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Cześć! Mam ja Qashaia z 2010 1.6 + LPG. Ostatnio zauważyłem, że fabryczny akumulator już powoli pokazuje znaki niedomagania i wrzucanie na jakiś czas do ładowania niewiele daje. Myślę więc o wymianie, bo swój wiek ma i chyba czas najwyższy. Co możecie polecić? W sumie brałbym boschowski, ale ponoć o ile są ok, o tyle 2-3 lata i pa pa. Słyszałem natomiast, że niezłe są Centra. iLE LUDZI tyle wersji... mam boscha S5 od 2.5 lat i do dzisiaj sprawdzam napiecie i ladowanie i dziala bez zarzutu.. co do centry to juz sie spotkalem ze ile rodzajow to coraz godzej ale to tylko moje domniemania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 iLE LUDZI tyle wersji... mam boscha S5 od 2.5 lat i do dzisiaj sprawdzam napiecie i ladowanie i dziala bez zarzutu.. co do centry to juz sie spotkalem ze ile rodzajow to coraz godzej ale to tylko moje domniemania ... Tak ile ludzi tyle wersji. Nie tyle marka jest ważna co pilnowanie odpowiedniego napięcia ładowania. Swoją drogą Bosch S5, Varta Silver, czy Futura to najwyższa półka z danej firmy,ale nie musi oznaczać,że pożyje dłużej od tego z najniższej półki,chociaż tu prądy rozruchowe są wysokie,co ma też duży wpływ sprawność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam, Polecam akumulatory firmy Topla. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam, Polecam akumulatory firmy Topla. Pozdrawiam. Ale tam pewno cena z księżyca,a żywotność taka jak u wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, Napisałem, że to dobra firma i polecam. Co do ceny, najpierw sprawdź, a dopiero potem pisz, że cena z kosmosu Pozdrawiam. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczopus Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Też mam QQ 2010 1.6Pb i tydzień temu wymieniłem akumulator. W sklepie powiedziano mi, że większej różnicy nie ma w aku z górnej półki. U mnie wybór padł na Exide premium - 3 lata gwarancji, 2 lata assistance, cena 235PLN z wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Witam, Napisałem, że to dobra firma i polecam. Co do ceny, najpierw sprawdź, a dopiero potem pisz, że cena z kosmosu Pozdrawiam. Było jak mówisz,sprawdziłem a dopiero potem pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Witam, Było jak mówisz,sprawdziłem a dopiero potem pisałem Czy Twoim zdaniem 200-250 pln za dobry akumulator Topla to cena z kosmosu? Chyba nie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Było jak mówisz,sprawdziłem a dopiero potem pisałem Nie sprawdziłeś! Oto Twój tekst: Ale tam pewno cena z księżyca,a żywotność taka jak u wszystkich. Wytłuszczony wyraz świadczy o tym,że nie sprawdzałeś, Gdybyś sprawdził,nie pisałbyś z niewiadomą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Nie sprawdziłeś! Oto Twój tekst: Wytłuszczony wyraz świadczy o tym,że nie sprawdzałeś, Gdybyś sprawdził,nie pisałbyś z niewiadomą. Co nie zmienia faktu,że mam rację. No cóż nie zawsze u mnie poprawnie z pisownią,bo też sprawy techniczne najważniejsze panie profesorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Pisownia pisownią,ale fakt faktem rację ma bhotom. Za niewiele mniej kupisz akumulatorek do skutera,więc nie wydziwiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Pisownia pisownią,ale fakt faktem rację ma bhotom. Za niewiele mniej kupisz akumulatorek do skutera,więc nie wydziwiaj. Ale w czym ma rację,bo u mnie ceny akumulatorków do skutera chodzą od 50 zł w górę. Osobiście Topli nie znam,marka dobra jak każda inna i nie przeżyje ani dnia dłużej,czy mniej od tej sprawdzonej na rynku. Wszystko zależy,co tu często podkreślam od odpowiedniego prądu ładowania i choćby małej świadomości kierowcy w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 I powiedz mi że do skuterka kupisz za 50 zł markowy,...nie rób jaj. Kupowałem i do quada i do skuterka i jak chcesz markowy to cena idzie od 100zł w górę To samo mówimy tutaj o markowych akumulatorach ,a nie składanych przez małe żółte rączki. Ceny są jakie są i to co pisał bhotom jest prawdziwe i cena dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Kupowałem niedawno aku do motocykla Exide i kosztował bodajże 130pln, a do MINI kupowałem Vartę i dałem 250pln. Wystarczy dobrze poszukać, bo za ten sam aku ceny są 250-400pln... zakup w sklepie stacjonarnym w POZ znalezionym na allegro. Gwarancja 2 lata. Edytowane 12 Grudnia 2016 przez maniujr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam, Ceny są jakie są i to co pisał bhotom jest prawdziwe i cena dobra. JACKO29 -> bhtom, jak już Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam, JACKO29 -> bhtom, jak już Pozdrawiam. Sorki to z rozpędu i w***a Obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 I powiedz mi że do skuterka kupisz za 50 zł markowy,...nie rób jaj. Kupowałem i do quada i do skuterka i jak chcesz markowy to cena idzie od 100zł w górę To samo mówimy tutaj o markowych akumulatorach ,a nie składanych przez małe żółte rączki. Ceny są jakie są i to co pisał bhotom jest prawdziwe i cena dobra. Exide 4Ah najbardziej popularny do skutera cena 58 zł. A jeszcze można coś urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Witam. W moim pojeździe niebawem będę musiał wymienić akumulator. Co sądzicie o firmie energizer? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Witam, Jak już pisałem wcześniej, kup akumulator firmy Topla, a nie będziesz żałował. http://www.tab-polska.pl/produkty/akumulatory-samochodowe/akumulator-topla-energy/ Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek555 Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Mam pytanie , mój qashqai nie posiada sytemu start stop a jest wyposażony w akumulator EXIDE EFB , czy macie też tego typu akumulatory ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Skoro nie ma start/stop to efb nie jest wymagany. Od nowości masz taki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek555 Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Skoro nie ma start/stop to efb nie jest wymagany. Od nowości masz taki ? Taki akumulator mam od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Witam. Niestety jako świeżak ( ale nie z Biedronki ) - zaproponuje aku które użytkuje w 2 samochodach od 2 i 3 lat. W Pługu 307 i fiaciku ( oba dizle ). Autokraft. Od razu zaznaczam że nie reklamuje firmy . Piszę jako użytkownik. W P307 centrę futurę wymieniłem idealnie 2 mce po gwarancji. Ponieważ autko ma swoje lata nie inwestowałem. I 3 rok już leci bez problemu. No chyb a że w zimie padnie:P. Oczywiście polecę Magnetti Marelli - ale cena już nie ta. 6 lat w dizlu to dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzikk Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam Posiadam Nissan Qashqai J10 rocznik 2011, 1,6 benzyna. Po 6,5 roku wysiadł mi oryginalny akumulator. Dziś odwiedziłem salon nissana i dowiedziałem się, że cena akumulatora do mojego egzemplarza to 1450 zł. Dostałem również informacje, ze ten rocznik miał nietypowe akumulatory i nie działają na nim żadne zamienniki, tzn działają, ale chwilowo i że ludzie zgłaszają się do nich po oryginalne bo samochód odmawia posłuszeństwa. Powiedzieli, że do innych roczników są tańsze i można stosować zamienniki, tylko ten model jest jakiś inny. A także dostałem informacje, że jest niestandardowy bo posiada funkcje stop/start, ma również jakąś dodatkową baterie. W związku, że jestem osobą niedoświadczoną w tym temacie, proszę mi powiedzieć, czy faktycznie był jakiś wypust serii z nietypowym akumulatorem? Czy po prostu, Salon chce mnie naciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r69 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Sądzę że chcą Cię naciągnąć - idź do najbliższego sklepu motoryzacyjnego, dobiorą Ci dobry akumulator już za jakieś 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi