Roman357 Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Witam Wszytskich Klubowiczów. Jestem nowy na forum i prosze o wyrozumiałość Nie wiem czy juz był taki temta jeżęli tak to przepraszam i prosze o podesłanie linku. Chodzi mianowicie o spryskiwacze do reflekorów. Mam problem jakiś palant wczoraj w nocy wyrwał mi go ze zderzaka na szczescie nie byl mu on potrzebny i go rzucił kilka metry dalej. Może ktoś z was wymieniał juz sprywskiwacze i powie mi jak to zrobić: 1) Czy jest konieczność sciagania całego zderzaka czy jest inny sposób ??? 2) Jak sciągnąć zderzak aby go nie urwac w jakich miejscach znajduja sie mocowania, sróby itp. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 No to masz szczęście że całkiem nie zajumał, tylko wypierdzielił obok-150pnl by poszło dla żyda. Co do montowania to oczywiście wąż i blaszka/przetyczka-U, która blokuje pod spodem spryskiwacz. Napewno trzeba zdjąć osłony boczne silnika. Jak tam jest z dostępem nie wiem bo tego nie ćwiczyłem, ale napisz na wp do PrzeRuSco-przerabiał ten temat. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Jeżeli nic nie jest popękane to rzeczywiście masz szczęście, mi udało się za 70 kupić używkę ale blaszkę mocującą muszę sobie dorobić bo kupiłem bez niej a w ASO prawie 80 PLN!!!. Moim zdaniem najprościej jest zdjąć lampę i wtedy jest już dostęp żeby zamontować spryskiwacz, przy zdejmowaniu lampy uważaj żeby nie urwać dolnego mocowania od zewnętrznej strony (mi zanim ogarnąłem jak ją wyjąć udało się połamać w obydwóch lampach ale robiłem to po ciemku) a potrzebny jest długi płaski śrubokręt do rozdzielenia bolca mocującego od zielonej spinki. Edytowane 13 Lutego 2014 przez PrzeRuSco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roman357 Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 OKi Dzieki za odpowiedzi to tak pękniety jest uchwyt plastikowy, blaszke udało mi sie zdjąć nie zgubilem mimo tego że zrobilem 230 km w trasie, jedną srubę od lampy już urwałem przy chłodnicy byla taka jedna no ale człowiek uczy sie na błedach jak to mówią na internecie znalazłem zdjęcie jak to wygląda od środka a no i oczywiście mam szwagra ze spawarka do plastiku to mam nadzieję ze cos poradzimy na ten połamany element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scandalieross Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witajcie. U mnie lewy spryskiwacz dynda na rurce, jak wygląda ta blaszka mocujaca spryskiwacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 podobna do tej przy przewodach hamulcowych elastycznych.. taka w literę C i wsuwana pod zderzakiem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2015 W tej aukcji widać http://allegro.pl/primera-p11-lift-spryskiwacz-xenon-lewy-i5238538606.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scandalieross Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Super, będę cos sztukowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Ja wiozłem kawałek blaszki 2x6 cm zagiąłem na kawałku sklejki grubości 5mm tak że miałem dwie równoległe powierzchnie 2x2,75 po każdej stronie sklejki, nawierciłem w nich otwór bodajże 12 mm i wyciąłem "przody" że powstały takie wąsy i je jeszcze odpowiednio podgiąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scandalieross Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 a jak grubą dales blaszkę? 1mm/2mm? no i pytanie z jakiego materiały ta blaszka, chodzi mi o zachowanie sprężystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Dałem z nierdzewki grubości nie wiem jaka była bo znalazłem w garażu ale pewnie nie więcej jak 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scandalieross Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 No ja właśnie zrobiłem z nierdzewki ale 0,5mm i gnie się jak cholera, :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Ale wkładasz to raz i już pewnie nigdy tego nie będziesz ruszał powinno utrzymać chyba że ktoś będzie próbował pozbawić cię spryskiwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scandalieross Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Zgadza się, ale chyba jednak zakupie jakieś uniwersalne spryskiwacze, mocowane na nakretke, koszt na alledrogo ok. 60zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi