Roberto2662 Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Witam, od jakiegoś czasu nie działa mi podświetlenie stacyjki a także wnętrza po otwarciu drzwi. Kiedy wymieniłem żarówkę w podsufitce z tyłu to wtedy walnął bezpiecznik i po wymianie juz nie działało podświetlenie stacyjki tak samo podczas otwierania drzwi nic się nie świeciło.. Dopiero gdy wcisne przycisk to zadziała :/ Kto wie jaka jest tego przyczyna? Bezpiecznik Room Lamp wymieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Kiedy wymieniłem żarówkę w podsufitce z tyłu to wtedy walnął bezpiecznik i po wymianie juz nie działało podświetlenie stacyjki tak samo podczas otwierania drzwi nic się nie świeciło.. Skoro przepalił się bezpiecznik to świadczy to o zwarciu w instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto2662 Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 sądziłem, że obejdzie się bez wizyty w warsztacie. Może ktoś z was się spotkał z podobnym wydarzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bin Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ale rozwiązanie jest bardzo proste Napisałeś dokładnie co robiłeś chwilę przed tym jak przestało działać i zaczął się przepalać bezpiecznik Jak wymieniałeś żarówkę w podsufitce to mógł jakiś kabelek się oderwać/odlutować i zwiera do masy - wyciągnij jeszcze raz tą lampkę i dokładnie obejrzyj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Tylna lampka potrafi się rozklekotać w okolicy przełącznika przez co robi zwarcie. Trzeba ją wymontować i poprawić miedziane blaszki. Przerabiałem u siebie temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.