Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak podświetlenia stacyjki oraz wnętrza

Roberto2662

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,  od jakiegoś czasu nie działa mi podświetlenie stacyjki a także wnętrza po otwarciu drzwi. Kiedy wymieniłem żarówkę w podsufitce z tyłu to wtedy walnął bezpiecznik i po wymianie juz nie działało podświetlenie stacyjki tak samo podczas otwierania drzwi nic się nie świeciło..  Dopiero gdy wcisne przycisk to zadziała :/ Kto wie jaka jest tego przyczyna? Bezpiecznik Room Lamp wymieniłem.  

Kiedy wymieniłem żarówkę w podsufitce z tyłu to wtedy walnął bezpiecznik i po wymianie juz nie działało podświetlenie stacyjki tak samo podczas otwierania drzwi nic się nie świeciło..

Skoro przepalił się bezpiecznik to świadczy to o zwarciu w instalacji

• 1 miesiąc temu...

sądziłem, że obejdzie się bez wizyty w warsztacie. Może ktoś z was się spotkał z podobnym wydarzeniem?

Ale rozwiązanie jest bardzo proste :) Napisałeś dokładnie co robiłeś chwilę przed tym jak przestało działać i zaczął się przepalać bezpiecznik :) Jak wymieniałeś żarówkę w podsufitce to mógł jakiś kabelek się oderwać/odlutować i zwiera do masy - wyciągnij jeszcze raz tą lampkę i dokładnie obejrzyj :)

Tylna lampka potrafi się rozklekotać w okolicy przełącznika przez co robi zwarcie.

Trzeba ją wymontować i poprawić miedziane blaszki. Przerabiałem u siebie temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...