Niedzial_ Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Hej, jestem po wymianie wtryskiwaczy z hanna czarnych ( :gun:gazownika) na barracudy w moim DEHu. Wtryskiwacze podłączone na 4cm wężykach do wkrętek. Z ciśnieniem zjechałem praktycznie na min (Zavoli S), żeby jak to w instrukcji mój mnożnik zaczynał się jakoś z sensem. Zresztą załączam mapkę + screen z ustawień: Sondy niestety nie zdążyłem w sobotę podłączyć - brakło czasu. Teraz moje pytania do znających się na temacie: 1. Raz podczas jazdy i regulacji mapy pojawił mi się błąd wtryskiwacza, a mianowicie - cały czas otwarty. Rozumiem ,że zapętla i teraz zastanawiam się co z tym fantem zrobić? (podnieść ciśnienie ?) 2. Zauważyłem ,że po zakończeniu regulacji przy przełączaniu się wolnych bez/gaz zmieniają mi się czasy benzyny w programie. Co z tym fantem (do tego służą korekty np. temperaturowa?). Na początku po auto kalibracji nic się nie działo (znaczy obroty podczas przełączania były praktycznie równe), być może auto nie było dogrzane, tak jak po paru rundkach do ponad 200 km/h 3. Jak wyglądają moje ustawienia? (za błędy i nie dociągnięcia przepraszam, ale robiłem to pierwszy raz, moja wiedza to instrukcja i trochę poczytałem w necie co z czym) Aha bym zapomniał, z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 temperatura przełączania to troszke hard core ? 15 st daj ze 25 reszta wygląda poprawnie natomiast początek mnożnika przesadziłeś daj do 1x bo tam i tak występują czasy po 0.5 ms czyli nie ma paliwa Rozumiem że ustawiłeś mapę mnożnika dosyć dobrze bo jest ładnie warto sobie nagrać osc z jazdy i zobaczyć czemu przypętliło tylko jeden wtrysk ? czy wszystkie może jakiś błąd dalłeś bez dysz te baraki ? tak to wygląda i ciśnienie 1,2 dla mnie przy tych nastawach całkiem prawidłowe . Ogólnie to podnieś sobie temp przełączania i wywal laptopa z kablem ,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzial_ Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 tak dałem bez dysz, zgodnie z poradą DINO Początek dałem taki bo wyczytałem, że w taki sposób wycina się te czasy (czyli na hamowaniu biegami). Spoko temp. podniosę . Spróbuje w weekend podłączyć lambde i nagrać .OSC Zastanawia mnie jeszcze zmiana tych czasów, bo czytając LPG forum (strojąc na czasy wtrysku) to dokońca u mnie nie jest tak (bynajmniej na wolnych, się skracają o 2-ie ms). Przejmować się tym ? Niestety laptop stary, i zostaje mi tylko zasilanie z zapalniczki, bo bym nie poregulował dłużej niż 10min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Sonda nie podłączona a wskazania w AC Gas Synchro są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Sonda nie podłączona a wskazania w AC Gas Synchro są? bo nie są dane do masy, normalny objaw temperaturę można zostawić, wcześniej przejdzie na gaz, tylko trzeba o tym pamiętać i nie katować auta do czasu aż sie nie nagrzeje. wtrysk zapętliło pewnie przez ciśnienie, reduktor nie jest nowy i może być przybrudzony, czasy jak Ci skróciło to masz przelane na gazie, zrób korektę po obrotach i wtedy zobacz co i jak, i tak jak pisał @Tofu, niepotrzebnie odciąłeś tak wtryski w programie, aaa, temperaturę gazu daj na - ile się da i minimalne obroty na gazie daj 550, przełączanie cylindra na 200, minimalne ciśnienie gazu na 0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Może ten wtrysk był całkowicie otwarty przez brak podłączonej lambady?U mnie przed wymiana sondy przy dużych obciążeniach też wywalało taki błąd. Możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Lambda nie jest potrzebna instalacji do pracy ma jedynie funkcję informacyjną dla instalatora kumatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.