Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Skradziony komplet kluczy z pilotem

koscislaw

Rekomendowane odpowiedzi

Mam oto taki problem , wczoraj skradziono mi kluczyki z pilotem do mojej nyski n15 mniej istotne jak i gdzie .

Podpowiedzcie mi prosze jak najtaniej teraz zabezpieczyc auto i jakies pomysly na rozwiazanie problemu . chcialbym miec dwa komplety kluczy wraz z pilotem , czeka mnie wymiana zamkow , stacyjki , imo  czy jest jakas inny sposob . Za pomoc bede wdzieczny.

Zdaje sie że w n15 były klucze tylko z pestką imo, pilot alarmu osobno!?

W takim razie radze jak najszybciej znaleść magika elektronika który po dirobieniu klucza, zmieni kod imo w kompie i kluczach oraz pilocie. Z tym że i tak złodziej jeżeli zna Twój wóz i bedzie chciał go zajumać, będzie i tak miał ułatwione zadanie bo drzwi stoją otworem. A z resztą sobie poradzi-... Z tym że możesz jeszcze zamontować dodatkowo jakąś swoją smoróbkę zabezpieczającą. Xholwać go raczej nie będą-duże ryzyko do wartości. Może wtedy środek opitilą? Nie znam okoliczniści- więc tu Twoja ocena ryzyka! Jak duże to kup komplet ze szrotu!+ przeprogramowanie imo i po zawodach. ;-)

Gość bartek9108

Jeśli nie będziesz jeździł autem zbyt długo, albo nie ma jakiejś super wartości to ja bym nie robił sobie problemu i dużych kosztów z wymian wszystkiego.

Założył bym jakieś zabezpieczenie odłączające obwód elektr., rozrusznik, immo czy inne. Może być pod przycisk, ustawienie nawiewów itp. Koszt około 100zł.

a jakie jest prawdopodobieństwo że nowy właściciel kluczyków wie gdzie stoi samochód? po taniości to można wymienić kluczyki, wkładki w drzwiach i stacyjkę do tego dorobić ukryty wyłącznik zapłony i może może będzie dobrze... ew komputer i immo dokupić jak chcesz wszystko wymienić

Dzieki wszystkim za rady , narazie z braku kasy zrobie dodatkowe zabezpieczenie zaplonu.

Wysłane z mojego N1 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...