Alfi911 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam zamierzam kupić felgi aluminiowe na lato do Nissan Tiida 1,6 Benzyna 2007 rok produkcja 5 drzwiowy. Proszę o porade jakie kupic czy nowe czy używane i na co zwrócic uwagę i jaki maja mieć parametry felgi aby były dobre do mojego auteczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Proszę o porade jakie kupic czy nowe czy używane To wszystko zależy od zasobności portfela, oczywiście zawsze lepsze nowe jaki maja mieć parametry felgi aby były dobre do mojego auteczka. http://www.opony.com/felgi-aluminiowe wystarczy poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam zamierzam kupić felgi aluminiowe na lato do Nissan Tiida 1,6 Benzyna 2007 rok produkcja 5 drzwiowy. Proszę o porade jakie kupic czy nowe czy używane i na co zwrócic uwagę i jaki maja mieć parametry felgi aby były dobre do mojego auteczka. Zależy jaki chcesz rozmiar,W oryginale to było: -rozmiar 5,5x15 -rozstaw 4x114,3 -ET 40 -otwór 66 Można kupic ori za ok.800zł choćby na allegro. Nowe wedle gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfi911 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Kupilem uzywane felgi oryginalne nissana o rozmiarze 16cali rozstaw srub 4x 114,3 szerokosc felgi 6 cali o osadzenie to et 45 i mam pytanie jakie dobrac do tego opony najlepiej juz na lato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 W oryginale tiida ma osadzenie 40mm,ty kupiłeś 45 co może wymóc założenie pierścieni dystansowych(felgi mogą haczyć o zaciski z powodu głębszego osadzenia w nadkolu ) Dobór opon to pryszcz ,zależy jak szeroką chcesz mieć .Np. możesz śmiało założyć 195/60R16 = -0.9% lub 205/55R16= +0.4% Osobiście brał bym te szersze. Tylko pamiętaj o osadzeniu, prawdopodobnie konieczne dystanse!!! To nie kłopot, więc się nie bój , dobiorą ci wszędzie. Osadzenie ET45 to miała chyba almera i pewnie to zalmery lub primery fele.A pamiętam że tu komuś właśnie z almery haczyły bez dystansow. tu masz sporo przydatnych info http://www.felgi.pl/artykul/szerokosc-felgi-i-odsadzenie-et-offset Co do marki opon, ja lubię conti i hankok jeśli chodzi o letnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.