Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Felgi aluminiowe na wiosne

Alfi911

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić felgi aluminiowe na lato do Nissan Tiida 1,6 Benzyna 2007 rok produkcja 5 drzwiowy. Proszę o porade jakie kupic czy nowe czy używane i na co zwrócic uwagę i jaki maja mieć parametry felgi aby były dobre do mojego auteczka. 

Proszę o porade jakie kupic czy nowe czy używane

To wszystko zależy od zasobności portfela, oczywiście zawsze lepsze nowe

jaki maja mieć parametry felgi aby były dobre do mojego auteczka. 

http://www.opony.com/felgi-aluminiowe

wystarczy poszukać

Witam zamierzam kupić felgi aluminiowe na lato do Nissan Tiida 1,6 Benzyna 2007 rok produkcja 5 drzwiowy. Proszę o porade jakie kupic czy nowe czy używane i na co zwrócic uwagę i jaki maja mieć parametry felgi aby były dobre do mojego auteczka. 

Zależy jaki chcesz rozmiar,W oryginale to było:

-rozmiar 5,5x15

-rozstaw 4x114,3

-ET 40

-otwór 66

Można kupic ori za ok.800zł choćby na allegro.

Nowe wedle gustu.

Kupilem uzywane felgi oryginalne nissana o rozmiarze 16cali rozstaw srub 4x 114,3 szerokosc felgi 6 cali o osadzenie to et 45 i mam pytanie jakie dobrac do tego opony najlepiej juz na lato

W oryginale tiida ma osadzenie 40mm,ty kupiłeś 45 co może wymóc założenie pierścieni dystansowych(felgi mogą haczyć o zaciski z powodu głębszego osadzenia w nadkolu ) Dobór opon to pryszcz ,zależy jak szeroką chcesz mieć .Np. możesz śmiało założyć 195/60R16 = -0.9%  lub 205/55R16= +0.4% Osobiście brał bym  te szersze. Tylko pamiętaj o osadzeniu, prawdopodobnie konieczne dystanse!!! To nie kłopot, więc się nie bój , dobiorą ci wszędzie.

Osadzenie ET45 to miała chyba almera i pewnie to zalmery lub primery fele.A pamiętam że tu komuś właśnie z almery haczyły bez dystansow.

tu masz sporo przydatnych info

http://www.felgi.pl/artykul/szerokosc-felgi-i-odsadzenie-et-offset

Co do marki opon, ja lubię conti i hankok jeśli chodzi o letnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...