SSparrow Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Cześć Mam mały problem i prosze o pomoc Powiedzcie mi, ile macie obrotów silnika przy prędkości 50 i 100km na godzinę? Bawiłem się wskaźnikami licznika i je wyjąłem... o ile wszystkie inne, to jest wskaźnik benzyny, temperatury i prędkościomierza ustawiłem ok, ale z obrotomierzem mam problemos. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Przytrzymaj dwa przyciski na liczniku i wlacz zaplon, moze sie skalibrują. W końcu do czegoś musi sluzyc ten test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Eh! SSparrow..... widzę,że Cię znów licho kusi Znasz przecież zasadę ,że nie wsadza się paluchów tam gdzie nie trzeba Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSparrow Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Buladog, próbowałem tego wcześniej, kiedyś i nie wiem czy to zadziała, bo u mnie nic się kompletnie nie robiło oprócz migania zegara i wyskoczeniu niby jakiejś temperatury na wyświetlaczu lcd. W każdym bądź razie spróbuje jeszcze raz. Skiller Miałem do wymiany podświetlenie pod wskaźnikami, i jak już wyciągnąłem cały moduł z licznikami, to postanowiłem rozebrać wszystko na części, tam też chciałem zobaczyć co z tym ABS-em jest (okazało się że go po prostu nie mam a na blacie jest tylko znaczek "ABS" ale bez diody" no i wyjąłem wszystkie wskazówki i teraz, jak auto od elektronika wróciło, muszę ustawić sobie przepustnicę, bo inny mechanik nie świadomy co się zepsuło próbował ustawić przepustnicę żeby trzymał mi na zimnym te obroty, i ją całą rozregulował... a nie mam siły już do niego jechać więc sam sobie to ustawie. Wiem że przepustnica musi być tak ustawiona, że w miejcu gdzie jest linka, taka metalowa blaszka musi dotykać takiej śróbki (ale nie fachowo ) a na czujniku położenia przepustnicy (też ją rozkręciłem jak czyściłem swego czasu przepustnice) muszę ustawić multimetrem napięcie 0.6V na jałowym i wtedy powinno być ok No ale Skiller, fakt jest taki że trochę przez te wskazówki utrudniłem sobie roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Wiesz co Ci powiem? Strasznie "rozkopane " masz to autko Czekam na dzień , kiedy ujrzę Twój wpis "moja Alma w końcu chodzi jak zegarek" ....Czego Ci z całego serca życzę! p.s. ja Ci dam s"killer " to jest "Skajler " - od imienia jednej z bohaterek ulubionego serialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 moja Alma w końcu chodzi jak zegarek" Przy N16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Ha ha ha..... powiadasz ? Pobożne życzenia można mieć zawsze, podobnie jak nadzieJę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSparrow Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 My tu pierdu pierdu a dalej nie mam info ile obrotów alma ma przy dajej prędkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 http://m.youtube.com/watch?v=dk-9usLt_SE Moze to Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SSparrow Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Sugerując się filmikami dla 1.5 widzę że na 2 biegu mają 6500, mój tak samo. A przed tym testem buladag udało mi się zrobić ten "test" liczników. Wszystkie od dołu, w górę i chyba ta funkcja służyła do zrestartowania wskazówek chyba. Jutro wyjmę jedną, dam ją w zupełnie innym miejcu i zobaczę co się stanie po resecie Jeżeli wrócą na swoje miejsce, oznaczać to będzie że jest ok i wskazówki zrestartowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi