Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ile obrotów na danej prędkości

SSparrow
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć :)

Mam mały problem i prosze o pomoc :) Powiedzcie mi, ile macie obrotów silnika przy prędkości 50 i 100km na godzinę? Bawiłem się wskaźnikami licznika i je wyjąłem... o ile wszystkie inne, to jest wskaźnik benzyny, temperatury i prędkościomierza ustawiłem ok, ale z obrotomierzem mam problemos.

Pozdro!

Przytrzymaj dwa przyciski na liczniku i wlacz zaplon, moze sie skalibrują. W końcu do czegoś musi sluzyc ten test. :P

Eh! SSparrow..... widzę,że Cię znów licho kusi :) Znasz przecież zasadę ,że nie wsadza się paluchów tam gdzie nie trzeba ;):D

Pozdrowionka :)

Buladog, próbowałem tego wcześniej, kiedyś i nie wiem czy to zadziała, bo u mnie nic się kompletnie nie robiło oprócz migania zegara i wyskoczeniu niby jakiejś temperatury na wyświetlaczu lcd.  W każdym bądź razie spróbuje jeszcze raz.

Skiller :P Miałem do wymiany podświetlenie pod wskaźnikami, i jak już wyciągnąłem cały moduł z licznikami, to postanowiłem rozebrać wszystko na części, tam też chciałem zobaczyć co z tym ABS-em jest (okazało się że go po prostu nie mam :P a na blacie jest tylko znaczek "ABS" ale bez diody" no i wyjąłem wszystkie wskazówki i teraz, jak auto od elektronika wróciło, muszę ustawić sobie przepustnicę, bo inny mechanik nie świadomy co się zepsuło próbował ustawić przepustnicę żeby trzymał mi na zimnym te obroty, i ją całą rozregulował... a nie mam siły już do niego jechać więc sam sobie to ustawie. Wiem że przepustnica musi być tak ustawiona, że w miejcu gdzie jest linka, taka metalowa blaszka musi dotykać takiej śróbki (ale nie fachowo :P) a na czujniku położenia przepustnicy (też ją rozkręciłem jak czyściłem swego czasu przepustnice) muszę ustawić multimetrem napięcie 0.6V na jałowym i wtedy powinno być ok :)

No ale Skiller, fakt jest taki że trochę przez te wskazówki utrudniłem sobie roboty :P

Wiesz co Ci powiem? Strasznie "rozkopane " masz to autko ;) Czekam na dzień , kiedy ujrzę Twój wpis "moja Alma w końcu chodzi jak zegarek" ....Czego Ci z całego serca życzę!

p.s. ja Ci dam s"killer " ;) to jest "Skajler " - od imienia jednej z bohaterek ulubionego serialu :);)

Sugerując się filmikami dla 1.5 widzę że na 2 biegu mają 6500, mój tak samo. A przed tym testem buladag udało mi się zrobić ten "test" liczników. Wszystkie od dołu, w górę i chyba ta funkcja służyła do zrestartowania wskazówek chyba. Jutro wyjmę jedną, dam ją w zupełnie innym miejcu i zobaczę co się stanie po resecie :) Jeżeli wrócą na swoje miejsce, oznaczać to będzie że jest ok i wskazówki zrestartowane :)