hetm4n Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam! Przeszukiwałem różne tematy, ale do końca nie mogę konkretnej pomocy znaleźć.Sprawa wygląda następująco, silnik po odpaleniu nie faluje, nie gaśnie na jałowym, lecz gdy wrzucę na wyższe obroty i gwałtownie puszczę pedał gazu, czasami silnik zgaśnie, dzieje się również to czasami podczas jazdy, gdy wcisnę na dłużej sprzęgło. Doczytałem, że trzeba przeczyścić przepustnicę. Są gdzieś jakieś dokładne materiały jak wykonać taką procedurę?? Co rozebrać, czyścić , jakieś zdjęcia itd. Resetowałem komputer poprzez odłączenie aku na cały dzień, po ponownym podłączeniu nie było problemu przez 1 dzień.Nissan almera n16 2001r sedan 1,5 PB Dzięki za chęci w pomocy, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektor3s Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Silniczek krokowy to przeczyszczenia, i przy okazji przepustnica, jak już będziesz miał odkręconą. Kup jeszcze uszczelkę nową, i środek do czyszczenia przepustnic( gaźników) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Dzięki za chęci w pomocy, pozdrawiam! Pewnie że pomożemy. Lecz aby nie powtarzać tego co już było pisane na forum, to proponuję Ci najpierw; wejdź w główny dział >Almera<, po prawo na górze masz coś takiego jak wyszukiwarka. Wpisz w nią np. słowo >przepustnica<. Wyświetli Ci się aż 5 stron w którym są tematy związane z przepustnicą. Teraz tylko pozostaje życzyć Ci miłej lektórki. Na pewno coś dla siebie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hetm4n Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Rozumiem, że muszę wykręcić ten element oraz wyczyścić trzpień na silniczku ( na zdjęciu w prawym górnym rogu), a coś czyścić w tym dużym elemencie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.