TomekCZN Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Witam. Jestem absolutnym świeżakiem na forum.. Świeżo też zakupiłem QQ+2 2.0 dCi 150KM 132 tys. km. przebiegu. Co możecie powiedzieć o tych autach? Interesuje mnie filtr paliwa, jaki model trzeba założyć? Ten z czujnikiem H20 czy bez??? I czy możecie konkretnie model podać? Kolejne pytanie-czy ten model posiada DPF?? Jeśli powieliłem temat-przepraszam. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 To czy z czujnikiem czy bez to w sklepie po VINie powinien ci powiedzieć. 150 to silnik robiony wspólnymi siłami z "Reno". Miałem ten silnik w poprzednim samochodzie Lagunie III (tylko 173KM; trochę inny osprzęt). Niestety masz DPF. Mój sie zapchał przy przebiegu ok 220tys. Ale tu raczej nie o przebieg chodziło tylko o to ze sie przeprowadziłem i nie jeździłem więcej autostradami, poprostu miasto go zmęczyło. Padła decyzja o wycięciu raka i wgraniu nowego programu. Koszt 1000zł. Bezawaryjnie dojezdziłem do 250tys i auto niedawno sprzedałem. Na forum Reno poczytasz więcej na temat silnika, DPFu i jego ewentualnego usunięcia jak i o chipie tego motoru. Tu niestety słabo to idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam, ja jestem właśnie po przeglądzie i wymianie filtra paliwa w QQ z takim motorem o jakim piszesz. W sklepach nie wiedzą jaki potrzebujesz ale tak jak kolega w innym poście napisał rożnią się pne jakimś zaworkiem który można przełożyć ze starego. Ja osobiście wybrałem bez czujnika firmy Knecht, nic na serwisie nie mówili że jest zły czy coś więc sądzę że pasował przy wymianie. Jak dobrze kojarzę to oznaczenie było KL440/18. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekCZN Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Dziękuje za odpowiedzi. Kolego Mario_Gdynia ile płaciłeś w serwisie za wymiane?? I mam pytanie-po czym idzie poznać, że DPF wariuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Za przegląd po 24 miesiącach za samą robociznę plus płyn hamulcowy i odgrzybienie klimy zapłaciłem ok 580zł. O tym że DPF wariuje to powinno ci wyświetlić komunikat, pewnie i check engine powinien się zapalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Nie wiem jak w QQ ale w Lagunie nie wiedziałem o niczym, poprostu wracałem z pracy na skrzyżowaniu gaz w podłogę a auto nie jedzie i rozpędza sie tylko do 3tys obr. Włączył sie tryb awaryjny. Amen, po filtrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 No i to na szczęście różni nissana od renault... Przynajmniej do 2010 roku wypalanie granicznie zapchanego dpfa sygnalizowane było w qq kontrolką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekCZN Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Dziękuje za pomoc. Okazuje się, że filtr mam bez czujnika wody więc luz. Moje auto ma przejechane 130 tys. i mam pytanie - jaki olej lać?? Myślę nad Castrol Edge 5W-40 Turbo Diesel. A Waszym zdaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Castrol - oleje z recyclingu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Oleje to bardzo ciężki temat. Podróbek więcej jak oryginału :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekCZN Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Jeszcze jedna kwestia-kiedy dokładnie na komputerze mogę sprawdzić poziom oleju?? Na zapłonie, czy chwilę po odpaleniu auta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fan_japan Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jeszcze jedna kwestia-kiedy dokładnie na komputerze mogę sprawdzić poziom oleju?? Na zapłonie, czy chwilę po odpaleniu auta?? Witaj z tego co pamietam, to zaraz po odpaleniu auta klikajać przycisk i z kierownicy zobaczysz poziom oleju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu QQ Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Jeżeli ma wersję przed liftem to sprawdzi po w wersji po lifcie już tego nie zrobi. Co do sprwdzenia to nie musi uruchamiać silnika, a wystarczy włączyć zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekCZN Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 jeśli można - co ile km. wymieniacie w dieslach swoich filtr paliwa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ja wymieniam w swoim co 2 rok /przebieg ok 30 tyś. km/ firmy Knecht bez czujnika wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ja wymieniam w swoim co 2 rok /przebieg ok 30 tyś. km/ firmy Knecht bez czujnika wody. Ja podobnie jak kolega, przy 24 miesięcznym przeglądzie, przy przebiegu poniżej 30 tys. km, także filtr Knechta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekCZN Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 ja założyłem filtr MANN-a. ponoć dobry, okaże się, wcześniej śmigałem na mannowskich w megance II 1.5 dCi i nie narzekałem. mam pytanie o klimę-załacza się Wam teraz? czy z racji temperatur nie załacza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba_Kuba Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam może ktos podpowie jaki filtr paliwa do QQ 2.0 Dci 150 km 2008 rok ?? to jest z z czujnikiem czy bez?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Panie i Panowie, to jak jest z tym filtrem i czujnikiem ? I czy wymiana jest do ogarnięcia samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) dorzucam się do pytania,z tego co widziałem w moim J10 2.0 dCI 150KM filtr jest łatwo dostępny pod maską, czy są jakieś specjalne zasady przy wymianie ? Myśle że mozna byłoby to zrobić samemu, ktoś próbował ? Znalazłem coś takiego, z tego co zauważyłem to nie trzeba dolewać paliwa do filtra a po wymianie użyć pompki, ja kupiłem filtr MANNa który posiadał już ten czarny platik. Edytowane 8 Listopada 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 dasz radę to jedna z prostszych czynności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fist4sz3k Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam Panowie, powiedzcie czym różni się filtr KNECHT 440/15 od 440/18? Oba pasują? Z tego co widzę to jedyna różnica poza ceną jest taka, że 440/18 ma taką czarną otoczkę wokół pojemnika. A może jednak coś więcej?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi