GeorgeGt Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Panowie/Panie Autko żony dało mi nie mały orzech do zgryzienia Almerka od pewnego okresu nie odpala na benzynie tylko na gazie. Pompka działa, paliwo jest i dochodzi do wtryskiwaczy benzynowych. Wcześniej nie było problemu z przełączaniem przyciskiem.... teraz cały czas albo mruga albo pali się ciągłym światłem. Wyjęcie głównego bezpiecznika lpg pod maską skutkuje zgaszeniem auta.... dopóki nie włożę bezpiecznika mogę kręcić do woli. Instalacja 2 generacji Al 700. Dzięki za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 na początek, odpalamy na LPG i zakręcamy butlę, po zgaszeniu/przełączniu na PB odpalamy na PB i patrzymy co się dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Dino ja to wszystko wiem Nie da się przełączyć na benzynę podczas pracy na LPG a odłączając bezpiecznik czy też zakręcając butlę fura gaśnie i nie idzie zapalić na PB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 czyli szukamy przekaźnika, który rozłącza PB po przełączeniu, i trzeba sprawdzić czy pompa działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavron06 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Pompa podobno działa. Nie znam schematu tej instalki, ale prawdopodobnie nie ma wbudowanego emulatora i rozłącza wtryskiwacze przekaźnikiem. Znajdź go. Dochodzą do niego cztery przewody. Plus, minus i dwa od wtryskiwaczy. Z reguły gazownicy tną cztery kable wiązki i skręcają do kupy. Nieraz jest emulator, jakiś pitagoras czy coś podobnego. Wtedy jest osobna dość duża puszka. A najprościej weź kobietę do samochodu, multimetr w rękę, zdejmij kostki i zobacz czy dochodzi napięcie. Zepsuła to niech pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Pompa działa paliwo też podaje. Jest emulator stag 2 - który był kiedyś wymieniany. Żona robi obiad- nie pójdzie Dziwne, że przełącznik nie ma reakcji zmiany na benzynę(kontrolka powinna wtedy zgasnąć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 jak działało, to masz gdzieś jakieś brudy na złączkach., tam nei ma co się zepsuc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 1 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Winowajcą okazał się komputer AL 700... przepalone ścieżki i przekaźnik. Po wymianie na używkę problem jak ręką odjął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 no to było do przewidzenia zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.