Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

]P12] Lewa postojówka - problem z wymianą

Daww

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem. Jest inny sposób wymiany lewej żarówki postojowej niż wypinanie akumulatora i odkręcenie zbiorniczka z płynem chłodzącym??

Oczywiście, że jest. Możesz to zrobić w tradycyjny sposób przekręcając oprawkę i wyjmując ją z reflektora. Dostęp jest mocno utrudniony ale przy zręcznych palcach można to zrobić bez dodatkowych demontaży.

A ja mam pytanie -jaka jest żarówka(typ) właśnie do postojówek?

Gość mirekg9

A ja mam pytanie -jaka jest żarówka(typ) właśnie do postojówek?

Instrukcja obsługi - dział 7 str. 31  W5W /jeśli chodzi o przód/

• 2 lata później...

Oczywiście, że jest. Możesz to zrobić w tradycyjny sposób przekręcając oprawkę i wyjmując ją z reflektora. Dostęp jest mocno utrudniony ale przy zręcznych palcach można to zrobić bez dodatkowych demontaży.

Wymontowanie akumulatora, zbiorniczka płynu i filtra powietrza nic nie dało - to jest poza komorą silnika.

Jakie są dodatkowe demontaże bo mam chyba mało zręczne palce aby się tam dostać. 

Ooops! jest dostęp wtedy robiło się ciemno, nie sprawdziłem dokładnie i szybko poskręcałem.

​Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Jakie są dodatkowe demontaże bo mam chyba mało zręczne palce aby się tam dostać. 

To podjedź do kogoś kto ma zręczne palce. Wymiana żarówki postojowej nie jest jakimś wielkim wyczynem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...