rafal1070 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Nissan almera n16 1,5 benzyna 2003 r , 160000 km , sprowadzny 2 lata temu 1.Czy w waszych almerach też tak wnętrze hałasuje podczas jazdy na niewielkich nierównościach? 2. Podczas przejazdu np przez poprzeczny próg zwalniający zawieszenie przyjmuje takie uderzenie że wydaje się że urwało się koło . Amortyzatory są wporządku i inne podzespoły ( ocenił tak mechanik po przeglądzie) . Lecz może są w układzie zawieszenia jakieś gumy odbojniki które trzeba wymienic?? Auto kupiłem dwa lata temu i komfort jazdy od początku byl w tym stanie ( bardzo zły) 3. Podczas przyspieszania , czasami hamowania silnikiem słychać z przerwami jakiś metaliczny hurgot , Nie jest to napewno łańcuszek rozrządu bo niedawno wymieniany był cały rozrząd. Na poprzednim rozrządzie też było słychać ten hurgot lecz z czasem on się powiększa. Co może byćprzyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 1. Wyciszony jest słabo, do tego często lubi coś skrzypnąc itp 2. Też tak miałem, pomimo braku luzów w zawieszeniu. Takie łupnięcie jak mocniej się wychylił na progu zwalniającym? Obstawiam gumy belki, łożyska amortyzatorów albo gumy stabilizatora (nie łączniki) U siebie jeździłem tak do końca. Wymieniałem tez poduszkę pod skrzynią ale to nie ona waliła. 3. Przegub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal1070 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Gdzie są te gumy belki ? Ile może kosztować wymiana robota i części? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Nie,wiem czy to to, tylko strzelam. Gumy są miedzy śruba a belka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.