Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] dizel głowica zawory

kopcio555

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem nowy na forum .

od nie dawna posiadam nissana almere 96r. 2.0d 75km

moj problem polega na tym ze auto dostałem w rozliczeniu  z rozebraną głowica ( padła uszczelka)

ktos miał zamiar zmienic uszczelniacze zaworowe i zdją sprezyny z zaworów

a teraz do sedna "talezyki" które trzymają sprezyny sa rózne 4 są tak jak by pojedyncze a 4 podwójne

i chciałbym sie dowiedziec od kogos z forum które są na zawory ssące a które na wydechowe 

pytałem poprzedniego własciciela na co on odpowiedział ze nie pamieta  a  nie chce złozyc na odwrut bo to są koszty uszczelki pod głowicą i mojej pracy . z góry dziękuje i pozdrawiam ( moge dodac zdjecia )

muszę cie zmartwić że rozebrany taki silnik może nie działać poprawnie tz

odpali i będzie śmigać ale problem z uszczelką i głowicą może powrócić szybko

muszę cie zmartwić że rozebrany taki silnik może nie działać poprawnie tz

odpali i będzie śmigać ale problem z uszczelką i głowicą może powrócić szybko

dlaczego tak uważasz .. ? jak wszystko jest złożone poprawnie i na odpowiednich częściach  to dlaczego problem ma powracać .

bo ten model tak ma

Bo oficjalnie Aso miało nie dotykać tych silników

bo Kuzyn miał takiego i problem wystąpił z głowicą dał jednemu kolesiowi do roboty udało się 4 tys zrobić

to samo potem poszło do fachowca znanego na forum i polecanego poległ na tym zrobił po swojemu za 1700 zł i dał rok gwarancji -I to był jego błąd bo przez kolejny rok

robił uszczelki ponad 6 razy jak pamiętam po wymianie pomp wodnych i chłodnicy termostatów i innych .

Temat powracał na końcu wiem że auto zostało bez termostatu i jeździ ....

zobacz na schematy ze strony www.nissan4u.com może coś dojdziesz

bo ten model tak ma

Bo oficjalnie Aso miało nie dotykać tych silników

bo Kuzyn miał takiego i problem wystąpił z głowicą dał jednemu kolesiowi do roboty udało się 4 tys zrobić

to samo potem poszło do fachowca znanego na forum i polecanego poległ na tym zrobił po swojemu za 1700 zł i dał rok gwarancji -I to był jego błąd bo przez kolejny rok

robił uszczelki ponad 6 razy jak pamiętam po wymianie pomp wodnych i chłodnicy termostatów i innych .

Temat powracał na końcu wiem że auto zostało bez termostatu i jeździ ....

zobacz na schematy ze strony www.nissan4u.com może coś dojdziesz

jazda na dużym obiegu jest jakaś alternatywą ale w samochodzie wszystko ma być dobre  , już wiem jak złożyć sam do tego doszedłem i zabieram się za wrzucenie głowicy do auta myślę ze jakoś to będzie chodzić bo planuje dać ten samochód na sprzedaż i nie chce żeby ktoś potem chciał mnie zabić ze mu sprzedałem taki samochód . mam jeszcze jedno pytanie gdzie dostane najtańsze końcówki wtrysku do niego bo w inter cars  jest trochę za duża jak na samochód do sprzedania

Mógłbym zalecić ustawienie pompy u kumatego pompiarza sprawdzenie chłodnicy i termostatu

i zobacz na allegro bo to przecież stary jak świat silnik z lat 70 tych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...