Thespian Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 albo 31/10,5 na feldze +25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Czołem, na zdjęciach moje Terrano. Opony to 31x10,50x15 Nexen, felgi ET -12. Koła wystają poza blachy jakiś 1cm. Z tyłu założyłem dodatkowe gumy na chlapacze. Z przodu bez zmian. Po założeniu - tylko jazda na wprost. Przy skręcie darło bieżnik. Chlapacze zdjąłem od razu, później poszła plazma w ruch i wyciąłem błotnik przy progu. Wycięty dosyć mocno. Podkręcony na drążkach na maksa - chyba przestawie jeszcze z przodu na wieloklinie o 3,5 zębów i dołożę podkładki pod górne wahacze. W planie również podniesienie go na mocowaniach budy do ramy. Tylko nie wiem czy dam radę odkręcić tylne śruby. Wcześniej jeździłem na 235/75/R15 i felgach standardowych. Zmiana wyszła na dobre - bez porównania w terenie i na drodze. Poza tym auto w końcu wygląda jak terenówka. pozdrawiam Palnik plazmowy fajna sprawa, ale ja tam wolałbym go trzymać z daleka od samochodu. Musisz się liczyć z tym że trzeba będzie wyciąć otwór w podłodze żeby się dostać do nakrętki w profilu ... ale o czym my mówimy to nie problem jak ty tam z palnikiem na dzień dobry zaczynasz modyfikacje auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsimon Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Palnik plazmowy fajna sprawa, ale ja tam wolałbym go trzymać z daleka od samochodu. Musisz się liczyć z tym że trzeba będzie wyciąć otwór w podłodze żeby się dostać do nakrętki w profilu ... ale o czym my mówimy to nie problem jak ty tam z palnikiem na dzień dobry zaczynasz modyfikacje auta. Powiem tak - co mogę i co się nadaje to przecinam plazmą. Co prawda to jest jakaś tania, ręczna plazma, ale do tego co robimy na co dzień jak znalazł (warsztat przyczep). Dobry przymiar i utsawienie parametrów (prąd i powietrze) i idzie jak złoto. Wiadomo, że skrzy strasznie... Tam przy błotnikach nie miałem dojścia flexem. Proszę napisz czemu Ty wolałbyś trzymać z daleka plazmę od samochodu. Co do podniesienia budy - wycięcie otwroru w podłodze to nie problem. Ale chyba tam będzie łeb śruby a nie nakrętka? Zdawało mi się, że nakrętka jest w profilu wspawana (w tym wzmocnieniu przed tylnym zderzakiem, przy mocowaniaach budy do ramy). hugh_h jak możesz to proszę podaj cenę na te tańsze podkładki pod wahacze oraz zestaw do terrano 2 króciaka do podniesienia budy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 czemu z daleka bo ja nie lubie ciąc budy, uwazam ze wszelkie przeróbki musza umozliwiac powrót do nominału. tak zgadza sie jest tam nekretka i albo ona sie urwie od profila albo ukreci sruba - tak czy siak potrzebny dostep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsimon Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Powrót do nominału jest bardzo dobry. Tylko u mnie nierealny od samego początku/zakupu auta Progi, błotniki, nadkola, miejscami podłoga i rama - wszystko "samoróbka" (z lepszym lub gorszym wynikiem). Ja ze swoim terrano już przekroczyłem cienką czerwoną linie. Podejrzewam, że auto skończy u mnie żywota w postaci jakiegos obrzyma. Tak czy inaczej dla mnie to "fun car" - dla mojego psa też. Jak tylko widzi mnie koła terrano nie odstępuje na krok - kojarzy mu się to z jakimś wypadem w błoto czy nad wodę. Tylko jakoś nie mamy wsparcia ze strony żony - nie wiedzieć czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 ...no właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi