Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

100nx po wymianie silnika nie odpala

tyla

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

po wymianie silnika na taki sam czyli 2.0 SR20DE (w starym zatarlo panewke) nie umiem odpalic auta

rozrusznik oczywiscie kreci jak szalony

iskra jest na kazdej swiecy

paliwo w baku jest, pompa chodzi i nawet paliwo doplywa do wtryskiwaczy bo jak sciagnalem przewod to pryslo na 3m :D

jak sprawdzic czy wtryski podaja paliwo ?

co jeszcze sprawdzic ? 

czy ten samochod jest wyposazony w immobilizer ? 1991r

pozdrawiam

PS nie mam zadnej gwarancji, ze silnik chodzi 

sprawdź czy odwrotnie nie podłączyłeś przewodów paliwowych na listwie :P

PS. immo nie ma :D

przewody byly dobrze podlaczone ale idac tym tropem ustalilem, ze wtryski nie leja paliwa

bylo to spowodowane tym, ze wyciagnalem komputer z instalacji LPG (sekwencja) ktory steruje czy auto ma chodzic na gazie czy PB i i jak go nie bylo to nic nie dzialalo :D

po podlaczeniu komputera okazalo sie, ze leja tylko 3 wtryski bo 1 mial urwany 1 kabelek - szybka akcja lutownica i gotowe

odpalil praktycznie od kopa :D:D

na ssaniu chodzil dosyc fajnie ale bylo czuc w spalinach, ze jest duzo za duzo benzynki w mieszance

po rozgrzaniu sie zaczal schodzic obrotami coraz nizej az zgasl 

krecenie sruba na krokowcu nic nie dalo wiec podparlem lekko przepustnice i odpalam :D

silnik sie dosyc mocno telepie i chyba chodzi na 3 gary 

po zgaszeniu okazalo sie, ze dyskoteka pod maska trwa w najlepsze :D:D

dodatkowo podejrzewam, ze sonda wyzionela ducha - jak sprawdzic czy na pewno jest niesprawna ?

czy sonda moze byc odpowiedzialna za tak bogata mieszanke i to, ze gasnie na wolnych ?

wydaje mi sie, ze sonda dziala dopiero jak sie rozgrzeje czyli na ssaniu nie powinna miec ona znaczenia ale moge sie mylic - niech mnie ktos poprawi

PS jakiej firmy kupic 
swiece 
kable 
kopulke 
palec 

moje typy 
swiece NGK BKR6Y 
kable Bosch 
kopulka EPS 
palec EPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...