JCB Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam. Od niedawna jestem posiadaczem Almery 2,0D z 1998 roku czyli silnik CD20E. Znalazłem informacje na temat samodzielnego "wymrugania" kodów błędów ze sterownika. Niestety w moim aucie ECU nie reaguje na zworkę wpiętą do gniazda serwisowego tak jak jest to opisane w procedurze. Można nawet zaryzykować twierdzenie, że wcale nie reaguje. Jedyny efekt to zgaszenie kontrolki po wyjęciu zworki. Próbowałem wpinać zworkę po włączeniu zapłonuj jak również przed - nic się nie dzieje kontrolki świecą tak jakbym wcale tej zworki nie wpiął. (silnika nie uruchamiałem ze zworką a zworka wpięta zgodnie z opisem - prostokątna kostka ,bok z ząbkami z lewej strony, dwa górne prawe styki) Pytanie jaka może być przyczyna braku reakcji ECU ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Trochę nie na temat, ale czy przypadkiem nie jest to niebieska Almera N15 w wersji hatchback 3 drzwiowy? Bo całkiem możliwe, że kupiłeś moje poprzednie auto, które sprzedałem ponad rok temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JCB Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 To nie ta, inny kolor inna ilość drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.