Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przepływomierz Almera N16 1.8

sawo29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Napiszę o mojej walce z błędem P0171 może komuś to pomoże Po sprawdzeniu wszystkiego co możliwe(auto jezdziło normalnie żadnych szarpań dziur obroty równe tylko po jezdzie w trasie blad P0171) pomyślałem że zainwestuję jednak w przepływkę Ceny nowych oryginalnych wszystkim znane postanowiłem kupić zamiennik Kupiłem ten

http://allegro.pl/przeplywomierz-powietrza-nissan-almera-n16-1-5-1-8-i3992372686.html

Po wymianie nie to samo auto po błędzie nie ma śladu Parametry nie odbiegają od tych opisanych w manualu Odnośnie napięcia przy 4000obr stary od 2500obr w górę stał na poziomie ok2,35V na nowym mam 3,8-4,0V czyli to napięcie musi się zmieniać mimo że auto nie jedzie Gdzieś był o tym wątek że koledzy też mieli przy 4000obr ok 2.3V Ponieważ o zamiennikach nie ma zbyt dobrych opinii ja opisałem swój przypadek Może ktoś z kolegów też musi wymienić przepływomierz a kasy mało to warto spróbować tego cena z przesyłką 117zł

Pozdrawiam

Edytowane przez sawo29

Człowieku nie pisz bzdur Chcesz to podam Ci swój adres przyjedziesz zobaczysz co mam w aucie(chyba ze nie masz czym) i wtedy bedziesz pisał o reklamach A jak nie masz pewnosci to  nie oczerniaj nikogo bo to jest Beeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!! W podanym linku jest mój nick z allegro(s...9)  więc będziesz miał pewność że taki przepływomierz kupiłem i na nim jeżdzę A tak dla Ciebie Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej nie mów nic bo nie po to jest forum żeby "wywalać" bezpodstawne oskarżenia To tyle

Edytowane przez sawo29
  • Upvote 2

Ale mi pojechałeś po portkach, normalnie zamknąłem się w sobie, nie wiem co mam napisać :(

Twoja forma wypowiedzi zajeżdża kampania marketingową. A jeździć mam czym bur...

Zobaczymy czy ktoś oprócz ciebie podzieli się opinia na temat tej Chińszczyzny

Nie chce mi się z Tobą gadać Zostaw te swoje wywody dla siebie bo gadać z Tobą a kopać się z koniem to to samo Wiedz jedno nie wszystko co tańsze to Chinol i gó...no

Edytowane przez sawo29
  • Upvote 1

Gość mirekg9

Powiem tak

Zajeżdża z daleka mi tutaj reklamą !!!!!!!!!!

Admin usuń ten temat

A dlaczego uważasz iż jest to reklama?

Sprawdzałem na Alle.... i niektóre i takie same różnią się np. sumą 10zł. Te o 10zł droższe są bliżej jego miejsca zamieszkania, lecz jeśli chce zaoszczędzić 10zł to jego sprawa.  

Całkowicie inną kwestią jest, jak długo na niej pojeździ, gdyż na forum już nie jeden się wypowiadał co kupił zamiennik a w niecały rok, kupował następną orginał.

Może będzie miał szczęście, czego mu życzę. Nie każdemu w życiu "rzucają kłody pod nogi". 

Sam miałem problemy z przepływomierzem, nadziałem się na taki tani zamiennik który pochodził kilka mc.  W Nissanach tylko ORI działa.

Ale widocznie autor tematu jest mądrzejszy od "Internetu" skoro takie fochy strzela

Witam

Panie hektor3s internet mną nie rządzi i nie jest mądrzejszy od żadnego człowieka to tyle Jak bym wierzył w to co jest w internecie to leczyłbym grypę w 15min  Kolego mirekg9 Jak długo na nim pojeżdżę nie wiem i nie twierdziłem że długo ale dzięki za życzenia Szukałem przepływek i sprawdzałem U tego sprzedającego kilka osób kupiło przepływki do różnych aut i wystawiły pozytywy więc dlatego kupiłem u niego (nie chodzi tu o 10zł) Ja nikogo nie zmuszam do kupowania zamienników ale w związku z dużą ilością postów na ten temat opisałem swój przypadek A czy ktoś to kupi czy nie to już tylko jego decyzja

Edytowane przez sawo29
  • Upvote 1

:) Dodam coś od siebie.

To jest prawda że w almerach naprawdę oryginalne są najpewniejsze. Kupując swoją, nie zwróciłem uwagi na fakt, że poprzedni własciciel uwaga uwaga, zamiast nissanowskiej, nawet taniego zamiennika włożył przepływomierz ze grupy Volkswagena i specjalnie dolutował wtyk, żeby go podłączyć, a ja się dziwiłem dlaczego nieraz autem szarpnie i czemu trochę więcej pali. Dorwałem używkę po regeneracji i no... auto odrazu lepiej się sprawowało :) Piszę ku przestrodze przed kombinowaniem :P