oloohlsen Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Witam, jestem tu nowy. Na imię mam Piotrek jestem z Kielc. Mam taki problem w Micra k11 z '00 roku. Odpalam samochód na luzie na zimnym jest ok, natomiast gdy się nagrzeje i trzymam sprzęgło wrzucę jedynkę dostaje wibracji jakby nagle wzrósł pobór prądu albo coś w tym temacie, wyjmę bieg na luz i ustępuje. Tak się dzieje tylko na ciepłym silniku. Macie możne jakieś pomysły?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friday71 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 a bardziej dostaje wibracji ? czy bardzie cos halasuje ? moze to byc lozysko oporowe na sprzegle albo na rozgrzanym po prostu ci obroty spadaja albo sprzeglo nie dziala, auto rusza sie do przodu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloohlsen Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 dostaje wibracji, nie rusza do przodu. A co może być przyczyna spadku obrotów na ciepłym i jak to wyeliminowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Na zimnym obroty są delikatnie wyższe /ssanie/, po rozgrzaniu obroty powinny spaść. Spróbuj przemyć zawór krokowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friday71 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 ale tak sie dzieje tylko przy wcisnietym sprzegle ? nie ma znaczenia czy wrzucisz 1 czy nie ? rozwiazales juz problem czy sprzeglo juz zrobiles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.