Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Osłona silnika itd.

pedzelek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczków,

Posiadam Nissana Almere N16 2003 r 1.5 dci, sytuacja wygląda tak że ostatnio wymieniłem 2 poduchy mocowania skrzyni oraz po prawej mocowania silnika wszystko ładnie wszystko pięknie ale zauważyłem że delikatnie się trzęsie teraz na wolnych obrotach, pytanka 2.

Czy pomarańczową wytłoczkę, która u mnie jest już  popękana, stara i wytarta jest możliwa do kupienia? Wytłoczka znajduje się pod pokrywą górną silnika ( atrapą)?

Czy mocowanie układu dolotu powietrza mocowanego do prawego nadkola oraz przodu poprzez takie gumo/tuleje może mieć na to wpływ i czy te gumotuleje można dokupić?

Jedna z gumek amortyzujących pokrywę górną silnika jest inna dość bardziej delikatna pod wpływem twardości itd.

Dlaczego pytam gdyż wytłumienie maski mam dość wytarte tuż pod maską i czy to może być od pokrywy

U mnie rzęziły te połączenia elastyczne do filtra powietrza. Więc w miejscu połączeń (z tymi zapadkami) owinąłem taśmą izolacyjną i jest cisza. Jeśli chodzi o pokrywę silnika to ona lubi wpadać w drgania i tłucze się. Czasem wystarczy ją docisnąć  i się uspokaja. Natomiast mój pojazd na wolnych obrotach trzęsie się. W czasie jazdy jakieś elementy plastikowe  wpadają w drgania i trzeszczą.  Wymieniłem uszkodzoną poduszkę (łącznik) i jedyną poprawą jest brak drgań lewarka. Jak przesiadam się do benzyniaka, to jest balsam dla moich uszu i komfort dla żołądka.

Ja dopiero po wymienię poduszek odczułem konfort było cichutko i delikatnie ale teraz wydaje mi się że to są właśnie te tematy z tą osłoną przestraszyłem się ostatnio bo okazało się że osłona trzepała o inny plastik była niedociągnięta czekam na tulejki mocujące i je wymienię i jeszcze muszę poszukać tulejek do układu dolotowego. Opłaca się wymieniać podbicie maski? mam bardzo wytarty środek i nie wiem na allegro znalazłem za 150 zł ale nie wiem czy nie popadam w skrajność;p 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...