JacekMr Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Samochód: Note Acenta+, silnik 1,4 benzyna, przebieg 15000 km. Do tej pory było OK ale się popsuło. Było to tak. Wskazania komputera, odnośnie odległości jaka została do przejechania na tym co jest w baku systematycznie, zgodnie z przebywanymi kilometrami spadały aż ukazał się księgowy (------). Pojechałem na stację, zatankowałem do pełna ale księgowy nie zniknął tylko dalej się wyświetlał. Nie było wskazań jak zawsze o liczbie km pozostałych do przejechania. Zatrzymałem samochód, wyłączyłem zasilanie i wtedy na wyświetlaczu zamiast księgowego ukazała się liczba 10. Od tej pory w miarę przebywanych kilometrów liczba te systematycznie wzrasta i wynosi obecnie 54. O co chodzi? Czy ktoś się zetknął z takim przypadkiem? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Było już gdzieś na forum o tym.Być może po dłuższym postoju się zresetuje. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/78777-dziwne-wskazania-zasiegu/ Znalazłem,ale chyba niewiele Ci to wyjaśni.Po prostu czasami tam ten typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Próbowałeś zresetować wskazania komputera ? Przy okazji tankowania zawsze warto to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekMr Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Próbowałeś zresetować wskazania komputera ? Przy okazji tankowania zawsze warto to zrobić. Tak, próbowałem i nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) Myślę że zawiesił się czujnik .Zapewne wartość będzie rosła ,aż do momentu zejścia paliwa do miejsca zawieszenia i wartość zacznie spadać.Ewentualnie możesz spróbować , zresetować kompa , poprzez zdjęcie klemy na kilka minut,jeśli to wina elektroniki(nie mechaniki) to pomoże,ale będziesz musiał zaprogramować szybę i radio. Edytowane 6 Marca 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekMr Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Myślę że zawiesił się czujnik . ale będziesz musiał zaprogramować szybę i radio. Też myślałem że może to być czujnik ale wskazówka wskaźnika paliwa pokazuje dobrze tzn że bak jest pełny. Wspominasz też o zresetowaniu komputera i powtórnym zaprogramowaniu radia i szyby. Programowanie radia jest dla mnie logiczne ,ale o co chodzi z programowaniem szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Szyba od kierowcy ,żeby mogła otwierać się całkowicie i zamykać po jednym pociągnięciu klawisza trzeba ją zaprogramować. Należy wcisnąć i trzymać przycisk ,aż szyba się otworzy całkowicie i jeszcze kilka sekund po ,to samo powtórzyć z zamknięciem,podnieść knefel aż do zamknięcia i przytrzymać kilka sekund po zamknięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Ja tak miałem :-) jak urośnie do rzeczywistego przebiego jaki pozostał to będzie dobrze pokazywał :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekMr Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Ja tak miałem :-) jak urośnie do rzeczywistego przebiego jaki pozostał to będzie dobrze pokazywał :-) To był jednorazowy przypadek, czy powtarza się po każdym tankowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Diablo Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Powtórzył się kilka razy i mu przeszło i już bardzo długo jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi