puszka Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam Chciałem kupić cały zestaw tłumików do mojej Almery N16 1.8 benzyna 116KM w sedanie rocznik 2002. Nie wiem czy jestem ślepy ale nie mogę nic znaleźć na sieci. Macie może namiary gdzieś na cały zestaw tłumików?? Pozdrawiam Puszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Faktycznie do poliftów nie ma w katalogach. Myślę, że nie zmieniło się wiele w stosunku do przedliftu. Trzeba tylko sprawdzić co tam siedzi (były 2 rodzaje wydechów) i w ten sposób dobrać. BTW dziwne, że Ci zjadło wydech. Akurat ten element jest w N16 bdb wykonany i nawet po kilkunastu latach nie gnił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Faktycznie do poliftów nie ma w katalogach. Myślę, że nie zmieniło się wiele w stosunku do przedliftu. Trzeba tylko sprawdzić co tam siedzi (były 2 rodzaje wydechów) i w ten sposób dobrać. BTW dziwne, że Ci zjadło wydech. Akurat ten element jest w N16 bdb wykonany i nawet po kilkunastu latach nie gnił. Oj wiesz to zależy. W zeszłym roku wymieniałem końcowy tłumik, który od dołu wyglądał wręcz wzorowo. Od góry niestety sito. Reszta układu wydechowego jeszcze oryginalna. Może w sedanach ten końcowy tłumik jest bardziej narażony na korozję. U mnie zazwyczaj na górze puszki prawie zawsze gromadzi się syf .... a pewni w zimie również i sól. Aha jeszcze w ramach zamknięcia tematu, kupiłem zamiennik oryginału Bosala. Odkręcić (wyciąć) stary a reszta pasuje jak ulał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wpisz sobie w googla: układy wydechowe, Łódź, Warszawska 21. I zadzwoń do nich. Ceny rozsądne i potrafią załatwić naprawdę rzadkie rzeczy. Tak więc z Almerą nie powinni mieć problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 puszka w Inter Cars-ie mają wszystko http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&call=daj_tdGrupyS¬itle=1&wsk=O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.