driver_kaskader Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Hej, kupiłem wczoraj dwa żarniki D2R firmy M-tech -czyli raczej chińskie ale na aukcjach ogólnie zachwalają je. Mam barwę 8000K i chyba przesadziłem bo co prawda wyglądają już jak xenon ale zdecydowanie gożej świecą od oryginalnych Philipsów któe były prawie żółte. Czy ten żarnik faktycznie sie rozświeci czy iść i oddać chłopu to dziadostwo ? Chyba że zamienić na 6000K ? Oryginalne już sie kończyły bo każdy na inny kolor świeciłł. Ten sam problem mam od czasu zakupu megane II ( żelazka) Niby są tam oryg xenony ale barwa jest bardzo niebieska, podejrzewam że ktoś juz zmienił żarniki na 8000k i w tamtym samochodzie kompletnie nic nie widać jadąc w nocy. W 350z nie mam wypalonych soczewek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 barwa 8000 to już będzie fioletowo różowe powiedz mi jak podłączyłeś czy wtyczki pasowały ?> do oryginalnych przetwornic ? barwa 4300k złóto białe( w realu już są niebieskawe) 5000k czysta biała (białe ładne od M techa) 6000k poblask niebieski reszta to już przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Nie są jeszcze fioletowe, fioletowe zaczynaja sie od 10000K , pasowało Plug&Play. Kupiłem inne zarniki zobaczymy czy zdadzą egzamin bo sprzedawca zachwalał ze sa duzo lepsze od tych co mam oraz 2x droższe. Jeszcze jedna opcja wchodzi w grę xenon 55w czyli przetwornica 55w i do tego normalny żarnik ale sprzedawcy twierdza ze swieci to tylko nieznacznie lepiej a na filmie widac duzą róznice. Jak by kogoś interesowało to poradziłem sobie z xenonem kupiłem żarniki za ponad 100 zł ale wysłał mi D2S zamiast D2R i standardowo kontakt się uciął ale wczoraj wyciałem w tych żarnikach otworki tak żeby weszły do lampy i świeca super a to dlatego że D2S są żarnikami do lamp bez soczewek i nie mają po bokach przysłonek metalowych które czesciowo zasłanają żarnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.