Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Sprzęgło 1.5 98km 2003r.

KromaXXL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dzisiaj jadąc pod górkę auto zaczęło mi szarpać na trzecim biegu i ślizgać sprzegło. Po chwili chciałem wytestować sprzegło i na prostej drodze przy prędkości około 40-50km/h wrzuciłem bieg 5 i wcisnąłem gaz do dechy. Przez pierwsze 3 sekundy obroty były niskie i ledwo auto jechało ale po chwili jakby coś puściło i mogłem dowolnie zmieniać obroty gazem jakby auto było na sprzegle. Nie jestem mechanikiem ale wydaje mi się, że sprzegło do wymiany i tu pojawia się problem. Szukałem w internecie sprzęgła i ceny wahają się za komplet od 400zł na allegro po 1000zł w sklepie za tę samą firmę. Jakiej firmy sprzegło powinienem kupić i w jakim sklepie aby nie była to żadna podróba ? Dzieki wielkie za każdą opinię. Auto ma przejechane pewne 156 tyś km i sprzegło nie byo wcześniej wymieniane.

Takie samo sprzęgło jest do silnika 90km i 98km?

Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka

czy to sprzęgło będzie pasować na 100% do mojej almery?

http://www.sprzegla24.pl/pl_PL/p/Sprzeglo-Nissan-Almera-2000.01-2007.12-1.5-98KM-QG15DE-AISIN-nr-KN-170/9075

Dla potomnych : założyłem sprzęgło aisin kn-170A i jestem bardzo zadowolony. Sprzęgła są te same dla 90km i 98kmWysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...