KromaXXL Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Witam, dzisiaj jadąc pod górkę auto zaczęło mi szarpać na trzecim biegu i ślizgać sprzegło. Po chwili chciałem wytestować sprzegło i na prostej drodze przy prędkości około 40-50km/h wrzuciłem bieg 5 i wcisnąłem gaz do dechy. Przez pierwsze 3 sekundy obroty były niskie i ledwo auto jechało ale po chwili jakby coś puściło i mogłem dowolnie zmieniać obroty gazem jakby auto było na sprzegle. Nie jestem mechanikiem ale wydaje mi się, że sprzegło do wymiany i tu pojawia się problem. Szukałem w internecie sprzęgła i ceny wahają się za komplet od 400zł na allegro po 1000zł w sklepie za tę samą firmę. Jakiej firmy sprzegło powinienem kupić i w jakim sklepie aby nie była to żadna podróba ? Dzieki wielkie za każdą opinię. Auto ma przejechane pewne 156 tyś km i sprzegło nie byo wcześniej wymieniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 luk, sachs, aisin, valeo szukaj po kimś kto ma duże zniżki w sklepie lub hurtowniach motoryzacyjnych, http://allegro.pl/sprzeglo-kpl-aisin-nissan-almera-1-5-n16-qg15de-i3955267073.html np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Takie samo sprzęgło jest do silnika 90km i 98km? Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolar100 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Polecam sprzęgło AISIN KN-179, nie będziesz miał problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 czy to sprzęgło będzie pasować na 100% do mojej almery?http://www.sprzegla24.pl/pl_PL/p/Sprzeglo-Nissan-Almera-2000.01-2007.12-1.5-98KM-QG15DE-AISIN-nr-KN-170/9075 Dla potomnych : założyłem sprzęgło aisin kn-170A i jestem bardzo zadowolony. Sprzęgła są te same dla 90km i 98kmWysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.