cinek200 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Czesc, mam almerkę N15 1996r 1.4 75km.Mam okazje bardzo okazyjnie kupic takie oto felgi z oponami: 2x 15" x 7j ET27 na przód2x 15" x 8j ET16 na tył4x100 otwor centralny odpowiedni.Wszystkie felgi z oponami Nankang NS-II 195/45/15 V (na zdjeciu sa nalozone dwie 165/55)Czy te kółeczka można śmiało zamontowac do mojej almery i nie beda sprawialy zadnych problemow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 KAlKULATOR FELG!!! I Ci wyjdzie czy podchodzą, jak masz na miejscu to przymiarka! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek200 Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Korzystalem ale nie jestem pewien, na felgi musze poczekac jeszczze tydzien, kalkulator pokazuje takie cos:TYLNE: PRZEDNIE: Chyba bedzie sie dalo jezdzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietzsche Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 wg kalkulatora wychodzi że ok. tylko sprawdź jeszcze dopuszczalną zmianę średnicy zewnętrznej koła (tam coś było +1,5%/-2%, czy jakoś tak, w stosunku do zalecanych opon) nie będą Ci koła wystawać za bardzo na zewnątrz? służbista podczas kontroli przyczepi się do tego.szersze opony to większe spalanie - ale to pewnie wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek200 Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Tylne troche beda odstawaly sporo, no ale jakos to bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOST666RIDER Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Nic ci nie bedzie odstawalo. Ja mialem 8.5 cala felge z podobnym et było na styk elegancko. Wszystko sie schowa pod blotnikami nic nie bedzie obcierac bez obaw. Nawet na glebie bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 +4cm na tyle, sporo Dociąż sobie auto i zobacz jaki masz odstęp od rantów błotników, bo chyba tylko tutaj jest szansa, że może coś nie wejść. No i felga 8 cali szeroka - opona minimum do tego to 215mm, poniżej to już naciąg i gorsze właściwości jezdne. Tak z ciekawości, co to za strona z tym kalkulatorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Tak z ciekawości, co to za strona z tym kalkulatorem? To ja pomogę - Proszę uprzejmie; http://www.willtheyfit.com/index.php?width=195&aspect=70&diameter=15&wheelwidth=6&offset=55&width2=195&aspect2=70&diameter2=15&wheelwidth2=6%2C5&offset2=40&Submit=Submit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.