maski Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Witam. Nissan Almera 1,8 N16 (2001r) benzyna Mój problem to swiecąca się kontrolka silnika i duże szarpanie zwłaszcza przy zimnym silniku, później się trochę uspokaja i szarpie rzadziej i mniej. Byłem juz u mechaników i to dwóch, ale i oni maja problem, na komputerze wyskakuje bład " wyskakiwanie cylindrów" tak mi powiedział jeden z nich, ale że to jest tylko skutek a przyczyn tego może byc bardzo dużo i zaczął wymieniac mi części. Było wymiana świec, czyszczenie przepływomierza, wymiana na używany ze szrotu, ostatnio wymienił mi na zupełnie nowy przepływomierz (800zł Boscha). i nic problem nie znika, może ma Ktoś jakis pomysł co to może być, troszkę boję się juz do niego jechać, bo mi zacznie dalej wymieniac w ciemno. A może Ktoś poleca naprawdę dobrego mechanika(elektryka) w Łodzi Z góry dziękuję za każdą pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 E dobry, świece żarowe w silniku benzynowym. Zacznij od wymiany świec, jak nic nie da, sprawdź po kolei cewki (wyjmujesz i tymsamym sprawdzasz każdy cylinder - jak zaczyna gorzej pracować to znaczy że cewka działa, jak bez zmian to jest uszkodzona). Podstawa to odczytanie kodu błędu, pewnie temu mietkowi chodziło o wypadanie zapłonów, pytanie na którym cylindrze. I nowy przepływomierz nie kosztuje 800zł. Witam. Nissan Almera 1,8 N16 (2001r) benzyna Mój problem to swiecąca się kontrolka silnika i duże szarpanie zwłaszcza przy zimnym silniku, później się trochę uspokaja i szarpie rzadziej i mniej. Byłem juz u mechaników i to dwóch, ale i oni maja problem, na komputerze wyskakuje bład " wyskakiwanie cylindrów" tak mi powiedział jeden z nich, ale że to jest tylko skutek a przyczyn tego może byc bardzo dużo i zaczął wymieniac mi części. Było wymiana świec żarowych, czyszczenie przepływomierza, wymiana na używany ze szrotu, ostatnio wymienił mi na zupełnie nowy przepływomierz (800zł Boscha). i nic problem nie znika, może ma Ktoś jakis pomysł co to może być, troszkę boję się juz do niego jechać, bo mi zacznie dalej wymieniac w ciemno. A może Ktoś poleca naprawdę dobrego mechanika(elektryka) w Łodzi Z góry dziękuję za każdą pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maski Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Sorry za tą świecę, sam się uśmiałem, ale pisałem tego posta na telefonie a tam mam włączoną funkcję automatycznego uzupełniana, przewidywania wyrazów i taki klopsik wyskoczył. 800zł policzył mi wraz z wymianą a sprawdzałem na Inter Cars nowy około 700zł. Dzięki za podpowiedź, już mi kumpel podpowiadał żebym sprawdził cewki. Postaram się to sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 sprawdzałem na Inter Cars nowy około 700zł. IC jest ostatnio dość drogi jeśli nie posiadasz rabatów. Mechanik pewnie ma, ale policzył Ci normalnie. Następnym razem szukaj części do japońców na ul. Wróblewskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.