Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwny zderzak. Widział ktoś taki?

Gonziur
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio miałem małą kolizję. Mam do wymiany zderzak. Mam primere p11 144 hatchback 2001 rok. Znalazłem na allegro zderzak w bardzo dobrym stanie. Z tym ,że jest on od sedana z 1999 roku. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli ,że będzie pasował. Facet od ,którego kupuje też dzwonił i jemu powiedzieli, że nie będzie pasował. Powiedział mi, że podał im numer jaki odczytał na zderzaku. Nie wiem co teraz mam zrobić. Dodam jeszcze ,że ten zderzak ma czujniki parkowania, a ja do tej pory myślałem ,że taka primera nie posiada takich czujników. Czy jest możliwe, że produkowali jakieś amerykańskie wersje??? Myślicie ,że będzie pasował. Podaje link do tego zderzaka: http://allegro.pl/nissan-primera-zderzak-tylni-tyl-pdc-i4004529435.html

Dodam jeszcze, że jak dzwoniłem do serwisu to podałem nr vin od hb i od sedana dla porównania.

Edytowane przez Gonziur

Nie było wersji z czujnikiem parkowania-dokładka!

Natomiast zderzak nie będzie pasował! Każdy z modeli-hb,sedan,combi ma inny!profil pod klape.

Nie było wersji z czujnikiem parkowania-dokładka!

Natomiast zderzak nie będzie pasował! Każdy z modeli-hb,sedan,combi ma inny!profil pod klape.

Jesteś pewny ,że nie będzie pasował??? Tutaj na forum pisali ,że będzie pasował.

Powiem tak chciałem tak smo kupić od sedana w kolorze, ale blacharz mi powiedział że to przerabiał i mu nie pasowały łuki zchodzące do klapy, więc przyjołem to za "markę". Więc poatarałem się wypchnąć swój tak aby pęknięcie od wewnątrz nie wyszło na zewnętrzną powłokę-się udało.

Co napisałeś przed edytowaniem? Pasuje czy nie? 

Wiadomość do użytkownika rafallos.

Edytowane przez Gonziur

Co napisałeś przed edytowaniem? Pasuje czy nie? 

Wiadomość do użytkownika rafallos.

Myślałem, że nie będzie pasował, bo w tym na zdjęciu masz lampki pod tablicą, a w HB przed liftem lampki są nad tablicą. Nie zauważyłem, że Ty masz poliftową wersję. W takim wypadku wydaje mi się, że jednak może pasować.