Gonziur Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Witam. Ostatnio miałem małą kolizję. Mam do wymiany zderzak. Mam primere p11 144 hatchback 2001 rok. Znalazłem na allegro zderzak w bardzo dobrym stanie. Z tym ,że jest on od sedana z 1999 roku. Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli ,że będzie pasował. Facet od ,którego kupuje też dzwonił i jemu powiedzieli, że nie będzie pasował. Powiedział mi, że podał im numer jaki odczytał na zderzaku. Nie wiem co teraz mam zrobić. Dodam jeszcze ,że ten zderzak ma czujniki parkowania, a ja do tej pory myślałem ,że taka primera nie posiada takich czujników. Czy jest możliwe, że produkowali jakieś amerykańskie wersje??? Myślicie ,że będzie pasował. Podaje link do tego zderzaka: http://allegro.pl/nissan-primera-zderzak-tylni-tyl-pdc-i4004529435.html Dodam jeszcze, że jak dzwoniłem do serwisu to podałem nr vin od hb i od sedana dla porównania. Edytowane 11 Marca 2014 przez Gonziur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Nie było wersji z czujnikiem parkowania-dokładka! Natomiast zderzak nie będzie pasował! Każdy z modeli-hb,sedan,combi ma inny!profil pod klape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Nie było wersji z czujnikiem parkowania-dokładka! Natomiast zderzak nie będzie pasował! Każdy z modeli-hb,sedan,combi ma inny!profil pod klape. Jesteś pewny ,że nie będzie pasował??? Tutaj na forum pisali ,że będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 NEO tym razem się z tobą nie zgodzę jeżeli jest to zderzak z 99 po lifcie a na taki wygląda to powinien pasować http://nissan4u.com/parts/primera/el_p11e/2001_9/type_44/body_side_and_rear/rear_bumper/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Powiem tak chciałem tak smo kupić od sedana w kolorze, ale blacharz mi powiedział że to przerabiał i mu nie pasowały łuki zchodzące do klapy, więc przyjołem to za "markę". Więc poatarałem się wypchnąć swój tak aby pęknięcie od wewnątrz nie wyszło na zewnętrzną powłokę-się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallos Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) EDIT: Nie doczytałem, że to p11 lift, sorry. Edytowane 11 Marca 2014 przez rafallos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 (edytowane) Co napisałeś przed edytowaniem? Pasuje czy nie? Wiadomość do użytkownika rafallos. Edytowane 12 Marca 2014 przez Gonziur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Zderzak pewnie z auta z rynku Belgijskiego lub podobnych. Tam dokładali takie bajery. Mam z Belgi i taki właśnie zderzak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallos Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Co napisałeś przed edytowaniem? Pasuje czy nie? Wiadomość do użytkownika rafallos. Myślałem, że nie będzie pasował, bo w tym na zdjęciu masz lampki pod tablicą, a w HB przed liftem lampki są nad tablicą. Nie zauważyłem, że Ty masz poliftową wersję. W takim wypadku wydaje mi się, że jednak może pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Zderzak kupiłem. Już jest założony. Pasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi