Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podświetlenie klamki

pasztet78

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką  prośbę,może minie ktoś nakieruje. Chciałbym w swojej almerce podświetlić klamki od wewnątrz(widziałem taki bajer w innym aucie),Gdzie się podpiąć itp,jak za to się zabrać? 

Gość bartek9108

Używasz do tego diody led, chowasz za klamką, albo robisz za klamką w plastiku mały otwór wiertłem i tam umieszczasz diodę tak żeby tylko czubek wystawał.

Jak chcesz żeby świeciło Ci cały czas to najlepiej podpiąć się pod postojówki lub zapalniczkę.

Kabel puszczasz tapierką a potem to jak chcesz, albo gdzieś rogiem tapicerki i przy zawiasie albo rozebrać i przez tą gumową osłonkę gdzie idą inne kable z drzwi do auta.

Ewentualnie jak nie chcesz mieć za dużo rozbierania to pod przyciski podnoszenia szyb, bo na zapłonie i podczas jazdy zawsze tam prąd dochodzi, ewentualnie pod głośnik.

Dzięki,ale własnie znalazłem alternatywę dla diody,jest to neon . Taki dlugi na metry ktoś coś ma zrobione podobnego to proszę o odpowiedź

Dzięki,ale własnie znalazłem alternatywę dla diody,jest to neon . Taki dlugi na metry ktoś coś ma zrobione podobnego to proszę o odpowiedź

Z reguły są taśmy LED.

A możesz dać fotkę tego neonu? Chciałbym zobaczyć co to za nowości na rynku.

• 3 miesiące temu...

Uporałeś się ze swoimi zamierzeniami? Pochwalisz się wynikami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...