mlodyc Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 witam, ostatnio wziąłem się za profilaktyczna wymianę świec zapłonowych, kupiłem jak podaje katalog NGK BKR5E-11, tyle że jak wykręciłem obecne okazało się ze są zimniejsze NGK BKR6E-11. teraz pytanie czy do LPG dać te trochę zimniejsze, czy wsadzić katalogowe? problemów z zapłonem nie mam, świece w sumie wyglądają spoko, ale 40 zł to nie majątek a LPG lubi dobra iskrę. Zgłupiałem i nie wiem jakie dać. Poradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 zrób przerwę 0.7 i włóż katalogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyc Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 zrób przerwę 0.7 i włóż katalogowe a co to da? pytam bo nie wiem rozumiem ze ma to korzystny wpływ tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 rozumiem ze ma to korzystny wpływ tak? pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyc Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 pewnie tak hehe a możesz jaśniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Wkręć normalne bkr5e-11 i ciesz się tanią jazdą. U siebie nigdy nie miałem problemów, nawet jak łykał 1l oleju na 250km i świece były całe osmolone i uświnione olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 @Dino 0,7 to nie za mało? Skąd ta wartość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Różne źródła różnie podają 0,9-1,1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 gaz potrzebuje mocniejszej iskry, zawsze ustawiam 0.7 i jest gitt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyc Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 gaz potrzebuje mocniejszej iskry, zawsze ustawiam 0.7 i jest gitt, dziękuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KromaXXL Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 ja mam gaz i świece katalogowe. nie ruszałem przerwy i auto chodzi jak złoto. Osiągi jak na benzynie i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi