Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opony letnie porada

Gość sqet
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie,

Z racji tego, ze odbieram QQ na 17 calowych felgach, a zamieniam na 19 cali na lato, to bede mial do przedania fabryczne letnie opony: 215 / 60 / r17 (felgi zostawiam na zime chyba, ze ktos chcialby komplet )

W razie zainteresowania prosze o kontakt. Na pewno cena niższa od najniższej w internecie - nie chce zarobić tylko sprzedać zbędny komplet.

Pozdrawiam,

Jacek Cegielski

@Strider - w Polsce nie jest tak źle ;)

19 calowe felgi  przy profilu 45 i 225 szerokości mają ponad 10 cm gumy - czyli nie jest to sytuacja gdzie mamy felga 19, profil 30, i gumy bardzo mało

Pytałem też o to na Forum - odczucia z jazdy na 19 są pozytywne. Oczywiście 17 calowe są bardziej komfortowe ale szklany dach, biała perła, czarne elementy coś nie chcą z nimi do końca zagrać :)

Pozdrawiam,

JAcek

• Upvote 1

• 8 miesięcy temu...

Witam

Mam takie pytanko odświeżające temat. Czy wybieracie jakieś specjalne opony na 4x4? Mam QQ 2.0 dci 4x4 i zastanawiam sie jakie opony letnie mam kupić. Felgi mam 17 wiec idę w rozmiar 215/60/17. Może ktoś coś poleci.

Witam

Mam takie pytanko odświeżające temat. Czy wybieracie jakieś specjalne opony na 4x4? Mam QQ 2.0 dci 4x4 i zastanawiam sie jakie opony letnie mam kupić. Felgi mam 17 wiec idę w rozmiar 215/60/17. Może ktoś coś poleci.

Ja też mam 4x4 i jeżdżę latem na dostarczonych z autem Bridestone-ach HP Sport. Całkiem w porządku się spisują,nie narzekam. Felgi też 17".

• 1 miesiąc temu...

Witam,

Mam pytanie odnośnie wymiany opon w QQ  2.0 dCi 4x4. Obecnie posiadam opony 215/55/18. Czy opony 235/50/18 zmieszczą się fizycznie do mojego auta ? Czy nie będzie problemu z nadkolami?

235/50/18 są najbardziej zbliżone rozmiarem do opon standardowych (średnica koła). Czy ktoś z was montował takie opony w swoim samochodzie ?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Pozdrawiam

Zajacus może zadać te pytanie w dziale Tiida :D 

Będzie wreszcie  się cuś tam dziać bo niedługo zlikwidują ten dział  :wacko:  

• 4 tygodnie później...

Jak ktos zainteresowany to mam do sprzedania opony GoodYear EfficientGrip SUV 4x4 215/60R17 96H (zdjete z nowego samochodu, ,(odebralem na zimowkach a na lato kupilem sobie 18").

Cena? 1400 pln za komplet.

Goodyear EFFICIENTGRIP SUV 215/60 R17 96 H

Mozliwosc zakupu poprzez Allegro. Ponad 400 transakcji. 100% pozytyw.

Czytaj więcej: http://www.oponeo.pl/dane-opony/goodyear-efficientgrip-suv-215-60-r17-96-h#90399015
Powyższa treść jest wyłączną własnością Oponeo.pl S.A.
Goodyear EFFICIENTGRIP SUV 215/60 R17 96 H

Edytowane przez gregson

• 4 miesiące temu...