Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Odpalanie na ciepłym.

luke69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem od momentu kiedy kupilem auto, po drodze zaliczylem jeszcze remont silnika i myslalem ze sie to rozwiaze jednak dalej mam ten problem otoz, na zimnym silniku auto pali dobrze od pykniecia natomiast co jakis czas na cieplym na problemy z odpaleniem rozrusznik mocno mieli do momentu az zapali sie lampka check engine gasnie i wtedy odpala, i jeszcze jeden problem jak krece auto na wyzsze obroty 3+ to zapala mi sie na 1 sekunde check engine i gasnie, wie ktos moze jaka przyczyna? bylem, podpialem auto i nic sie w sumie nie dowiedzialem po diagnostyce, o co chodzi z zaworem EGR?

ale jaki błąd się wyświetlał, powinien byc zapisany w EKU 

moze inaczej napisze Ci co napisal mi typek na kartce, 1. regulacja cisnienia paliwa : zapowietrzenie (sprawnosc wtryskiwaczy pompy), zawory REG cisnienia paliwa? chyba chodzilo mu o egr, 2. niedomagania pracy 4 wtryskiwaczy - niesprawnosc instalacji wtryskiwaczy.

Poszukaj mechanika co ma program diagnostyczny Consult lub udaj się do jakiejś firmy Bosch /ale do samochodów/. Sprawdzą Ci dokładnie parametry układu wtryskowego. Może wystarczy regulacja, ale to wszystko właśnie programem Consult.

• 2 tygodnie później...

Gdzie moge tanio kupic kabel ktorym podepne sie z samochodu do laptopa ? oprogramowanie chyba bez problemu pobiore z internetu ?

Panowie ktoś coś wie ?

moze inaczej napisze Ci co napisal mi typek na kartce, 1. regulacja cisnienia paliwa : zapowietrzenie (sprawnosc wtryskiwaczy pompy), zawory REG cisnienia paliwa? chyba chodzilo mu o egr, 2. niedomagania pracy 4 wtryskiwaczy - niesprawnosc instalacji wtryskiwaczy.

I ustaliłeś niedomagania - czyli konkretną usterkę? hmm.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...