luke69 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Witam, mam taki problem od momentu kiedy kupilem auto, po drodze zaliczylem jeszcze remont silnika i myslalem ze sie to rozwiaze jednak dalej mam ten problem otoz, na zimnym silniku auto pali dobrze od pykniecia natomiast co jakis czas na cieplym na problemy z odpaleniem rozrusznik mocno mieli do momentu az zapali sie lampka check engine gasnie i wtedy odpala, i jeszcze jeden problem jak krece auto na wyzsze obroty 3+ to zapala mi sie na 1 sekunde check engine i gasnie, wie ktos moze jaka przyczyna? bylem, podpialem auto i nic sie w sumie nie dowiedzialem po diagnostyce, o co chodzi z zaworem EGR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 ale jaki błąd się wyświetlał, powinien byc zapisany w EKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 moze inaczej napisze Ci co napisal mi typek na kartce, 1. regulacja cisnienia paliwa : zapowietrzenie (sprawnosc wtryskiwaczy pompy), zawory REG cisnienia paliwa? chyba chodzilo mu o egr, 2. niedomagania pracy 4 wtryskiwaczy - niesprawnosc instalacji wtryskiwaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 jaki silnik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 1.5dci Ktoś coś wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Poszukaj mechanika co ma program diagnostyczny Consult lub udaj się do jakiejś firmy Bosch /ale do samochodów/. Sprawdzą Ci dokładnie parametry układu wtryskowego. Może wystarczy regulacja, ale to wszystko właśnie programem Consult. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke69 Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Gdzie moge tanio kupic kabel ktorym podepne sie z samochodu do laptopa ? oprogramowanie chyba bez problemu pobiore z internetu ? Panowie ktoś coś wie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal007s Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 szukaj na forum lub google.pl a znajdziesz odpowiedz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 moze inaczej napisze Ci co napisal mi typek na kartce, 1. regulacja cisnienia paliwa : zapowietrzenie (sprawnosc wtryskiwaczy pompy), zawory REG cisnienia paliwa? chyba chodzilo mu o egr, 2. niedomagania pracy 4 wtryskiwaczy - niesprawnosc instalacji wtryskiwaczy. I ustaliłeś niedomagania - czyli konkretną usterkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.