danielsiwy666 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 witam otóż z zwracam się z takim problemem do was ,posiadam primer'e p11 96r 2.0td i dzisiaj gdy ja zapaliłem zaczela,,klekotac''i bardzo trzesie silnik,dodam ze sprawdzałem i chodzi na wszystkich wtryskach.jakies pomysły co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 świece sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielsiwy666 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 ale zapala normalnie,i od tego się trzesie silnik?a może cos z pompa alba poduszka pod silnikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Jak sie rozgrzeje to też klekocze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielsiwy666 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 tak ale tylko na niskich obrotach tj poniżej 1000 a po wyżej chodzi normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 a dym jakiś się wydobywa jak przygazujesz?Czarny lub niebieski,siwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enku Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 wychodzi na słabe ciśnienie na 1 baniaku. Np: wypalony zawór, wtrysk leje na wolnych obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielsiwy666 Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 jak przegazuje to czarny dym jest przez chwile,no będę musial go zaprowadzić do mechanika;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 czarny przy mocny gazowaniu to norma bo to diesel.Hm...nie wiem. sczytaj kody błędów na zworce-coś wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielsiwy666 Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 jak rozwiaze problem to dam znac,dzieki za pomoc:) witam po wstępnych oględzinach okazało się iż poprzedni mechanik zle ustawil rozrząd i ustawil za pozny zapłon.i teraz czekam az obecny mechanik który się zaja moja primerka sprawdzi ustawienie zapłonu za pomocą komputera oraz sprawdzi pompe i wtryski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 sprawdź tez kąt wtrysku czujnikiem zegarowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi