Gonziur Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Witam, jakiś czas temu miałem małą kolizje. Facet wjechał mi w tył. Uderzając bardziej w prawą stronę. Auto wymagało wyciągnięcia. Dzisiaj odebrałem auto. Wszystko na pierwszy rzut oko pięknie. Szpary wyglądają jak przed wypadkiem, ale jest pewne "ale". A mianowicie jak wjadę w jakąś większą dziurę to słyszę straszny metaliczny dźwięk. Z tyłu. Z lewej strony. Co to może być??? Amortyzator się skrzywił podczas prostowania auta? Ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Odchyl filce w bagażniku.... zobacz jak wyglądają tam nadkola , czy jakiś spraw tam nie puścił .... Przyczyn takich odgłosów może być kilka...Ciężko zdiagnozować przez monitor ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Czy podczas kolizji ucierpiało tylne zawieszenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Czy podczas kolizji ucierpiało tylne zawieszenie? Z zawieszeniem było wszystko ok. Wjechałem autem na kanał. Amortyzator wyskoczył z górnego mocowania lub jest pęknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Z zawieszeniem było wszystko ok. Wjechałem autem na kanał. Amortyzator wyskoczył z górnego mocowania lub jest pęknięty. Takie poważne uszkodzenie nie bierze się z niczego. Amortyzator sam z siebie nie pęka, musiało dojść do uszkodzenia podczas lub z powodu kolizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonziur Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Byłem u znajomego mechanika i stwierdził, że amortyzator jest dobry. Uważa ,że wyskoczył ponieważ to gumowe mocowanie się rozerwało i wystarczy wymienić je na nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.