Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak mocy - 1,8 benzyna 2002 r.

Aurelius
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No u mnie nadal to samo ... w niedziele sprawdzę kompresję jeszcze raz, bo jak mi padł silnik to się zastrzelę :P ale najpierw primerkę :P 

Jeden plus że juz się zbiera normalnie jak wcześniej :), zobaczę jeszcze te hamulce ale tydzień temu wymieniałem płyn hamulcowy i chyba było ok wszystko... no i na trasie komputerek mówi żę około 7 L, miasto to leje  paliwem ile się da :)

Teraz wiem, że jak zacisk chwycił to trzymał...jak puścił to auto jechało, przez co ciężko było to zdiagnozować. Mieszkam w 'płaskim' mieście i dopiero będąc w trasie przypadkiem zauważyłem, że auto nie stacza się ze wzniesienia a klocek trze o tarcze. Ciepła felga tylko to potwierdziła. Regeneracja zacisku i wymiana klocków pomogła. Teraz spala w mieście ~10 litrów. Tak więc czasem przyczyna może leżeć poza silnikiem  ;)

Powodzenia!

nie czułeś że coś trzyma Ci autko i gorącej felgi ?

• 2 lata później...

Witam Panowie mam problem ze swoim nissanem p12 1.8. RAz ma moc a raz nie wchodzi na obroty i tak jakby go ktoś przytrzymywał. Co to może być? Rozrząd?

Edytowane przez Thunder
Połaczony temat. Kłania się przegladanie forum i szukanie podobnych tematów, pod które można się podpiąć.

Jeśli już zakładasz zbedny temat w tym sęsie że można się podpiąć do istniejących tematów. To popraw literówkę w tytule!!!( kaszebe Cie nie tłumaczy hehehe)

Zacznij od sprawdzenia przepływki,wszystkich podciśnieniowych i wymiany filtra paliwa.

Poza tym poczytaj trochę for,zanim zapytasz poszukaj sam według wskazówek w tematach brak mocy i.t.p. i brnij dalej- gotowych recept szukasz?

Pzd.

Jeśli już zakładasz zbedny temat w tym sęsie że można się podpiąć do istniejących tematów. To popraw literówkę w tytule!!!( kaszebe Cie nie tłumaczy hehehe)

Zacznij od sprawdzenia przepływki,wszystkich podciśnieniowych i wymiany filtra paliwa.

Poza tym poczytaj trochę for,zanim zapytasz poszukaj sam według wskazówek w tematach brak mocy i.t.p. i brnij dalej- gotowych recept szukasz?

Pzd.

sarkazm.

Panowie problem rozwiązany powodem był zatkany filtr paliwa . Zaznaczam że filtr paliwa wsadziłem sobie sam i zapomniałem o jego wymianie ostatnio i się to na mnie zemściło.

Zobacz czy z odpiętą sondą jest to samo

Tofu coś Ci nie wypaliło z sądą, takie bujanki nie wskazywały na to :-) Był by stały problem n.p. z mocą.

nismo padło na moje...ale swoją drogą tankuj na solidnych stacjach, a nie u "mietka". U siebie filtr palowa wymieniłem dopiero po 200t/km i w sumie dlatego że dostałem ori za free :-D

Pzd. -Bezawaryności i szerokiej drogi...

Edytowane przez NEO NFS