Krojo Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 No u mnie nadal to samo ... w niedziele sprawdzę kompresję jeszcze raz, bo jak mi padł silnik to się zastrzelę ale najpierw primerkę Jeden plus że juz się zbiera normalnie jak wcześniej , zobaczę jeszcze te hamulce ale tydzień temu wymieniałem płyn hamulcowy i chyba było ok wszystko... no i na trasie komputerek mówi żę około 7 L, miasto to leje paliwem ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Teraz wiem, że jak zacisk chwycił to trzymał...jak puścił to auto jechało, przez co ciężko było to zdiagnozować. Mieszkam w 'płaskim' mieście i dopiero będąc w trasie przypadkiem zauważyłem, że auto nie stacza się ze wzniesienia a klocek trze o tarcze. Ciepła felga tylko to potwierdziła. Regeneracja zacisku i wymiana klocków pomogła. Teraz spala w mieście ~10 litrów. Tak więc czasem przyczyna może leżeć poza silnikiem Powodzenia! nie czułeś że coś trzyma Ci autko i gorącej felgi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam Panowie mam problem ze swoim nissanem p12 1.8. RAz ma moc a raz nie wchodzi na obroty i tak jakby go ktoś przytrzymywał. Co to może być? Rozrząd? Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Thunder Połaczony temat. Kłania się przegladanie forum i szukanie podobnych tematów, pod które można się podpiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Jeśli już zakładasz zbedny temat w tym sęsie że można się podpiąć do istniejących tematów. To popraw literówkę w tytule!!!( kaszebe Cie nie tłumaczy hehehe) Zacznij od sprawdzenia przepływki,wszystkich podciśnieniowych i wymiany filtra paliwa. Poza tym poczytaj trochę for,zanim zapytasz poszukaj sam według wskazówek w tematach brak mocy i.t.p. i brnij dalej- gotowych recept szukasz? Pzd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zobacz czy z odpiętą sondą jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Jeśli już zakładasz zbedny temat w tym sęsie że można się podpiąć do istniejących tematów. To popraw literówkę w tytule!!!( kaszebe Cie nie tłumaczy hehehe) Zacznij od sprawdzenia przepływki,wszystkich podciśnieniowych i wymiany filtra paliwa. Poza tym poczytaj trochę for,zanim zapytasz poszukaj sam według wskazówek w tematach brak mocy i.t.p. i brnij dalej- gotowych recept szukasz? Pzd. sarkazm. Panowie problem rozwiązany powodem był zatkany filtr paliwa . Zaznaczam że filtr paliwa wsadziłem sobie sam i zapomniałem o jego wymianie ostatnio i się to na mnie zemściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 (edytowane) Zobacz czy z odpiętą sondą jest to samoTofu coś Ci nie wypaliło z sądą, takie bujanki nie wskazywały na to :-) Był by stały problem n.p. z mocą. nismo padło na moje...ale swoją drogą tankuj na solidnych stacjach, a nie u "mietka". U siebie filtr palowa wymieniłem dopiero po 200t/km i w sumie dlatego że dostałem ori za free :-D Pzd. -Bezawaryności i szerokiej drogi... Edytowane 6 Kwietnia 2017 przez NEO NFS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi