tyna12 Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Witam. Mam problem. Dość nie dawno kupiłam almere N16 1.8 + gaz. Autko świetne, mega się prowadzi, wszystko ładnie chodzi, działa i jest w jak najlepszym porządku. Niestety w tamtym tygodniu doszło do dość nie miłego zdarzenia... Inny kierowca niestety nie zauważył mojego błędu i po prostu we mnie wjechał. Jadąc na kierunkowskazie do lewo skrętu pojechał prosto, a ja wyjeżdząjąc z podporządkowanej zauważyłam to w ostatniej chwili i niestety było za późno.. W związku z tym założyłam tutaj temat. Bardzo proszę o pomoc, bo pilnie potrzebuje pomocy przy mojej almerce. Skasowany mam cały przód.. Niestety zgniłe podłożnice dały się we znaki. Szukam częsci do auta począwszy od kielichów wzdłóż przodu. Maska, błotniki, zderzak, lampy, chłodnice, podłóżnice oraz pas wzmacniający przód. Wszyscy mi mówią, ze auta nie warto robić ale na prawdę sie zawziełam i chce je naprawić. Wiecie może gdzie moge znaleźć tego typu części w dość rozsądnej cenie? Albo może akurat ktoś ma coś do sprzedania? Proszę o pomoc, jesteście już chyba moją ostatnią deską ratunku. Dodam tylko, że jestem z Opolskiego Przepraszam, za wywody Pozdrawiam wszystkich gorąco, i liczę na odzew maniaków japońskiej motoryzacji! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Wiesz czym skończy się wstawianie teraz podłużnic przy kolejnej (oby tylko) kolizji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyna12 Opublikowano 23 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Wiem, zdaje sobie sprawe. Dlatego chce wstawić cały przód. Szkoda dać takie auto na złom. Chce wyciągnąć z niego ile jeszcze sie tylko da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Dlatego chce wstawić cały przód. Chyba się nie rozumiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuniek874 Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 przy nastepnej zlozy sie jak pudelko po zapalkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyna12 Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Już teraz złożył się jak zamek z piasku, a był nie bity. Już pare lat jeżdże i nigdy nie miałam poważnego wypadku, dlatego chce robić auto. Włozyć 3-4tys i pojeździć przez kolejnych pare dobrych lat. Szkoda oddawać dobre auto. Wole doinwestować, Opole jest małym miastem i ciężko o wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jeśli poszły podłużnice, kielichy to ten przodek faktycznie był "troszkę" pogniły i przypuszczalnie nie ma belki wzmacniającej za zderzakiem. Jak przód zgnił, to jak wyglądają kielichy z tyłu? Może też wszystko zgniłe? Może jednak masz AC na takie przypadłości i lepiej stracić zniżkę, brać z ubezpieczenia ile dadzą /szkoda całkowita/ i go zezłomować - sprzedając najpierw to co się da. /Lub dokumenty z tabliczkami + numery identyfikacyjne-czyli część ramy na złom, ale to już z małą Twoją dopłatą./ Druga wersja, to przód z anglika. Ale czy to wyjdzie tanio? Wątpię. I tak jak pisał kolega wyżej - do czego to pospawać jak wszystko w "rudej" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Musisz zdawać sobie sprawę, że po remoncie to już może nie będzie to samo autko, nawet głupia stłuczka potrafi zepsuć geometrię a taki dzwon. Są na allegro kawałki samochodu ale taki remont musi robić naprawdę doświadczony i sumienny warsztat. Zacznij od poszukania warsztatu, który się podejmie takiej roboty a on Ci doradzi jak kupować części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyna12 Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Kielichy są całkiem zdrowe, faktycznie zawinił pas przedni, praktycznie sieczka z niego została. Zważywszy na fakt, że stłuczka nie była poważna, to auto nadaje sie do kasacji właśnie przez ten fragment. Zderzyłam sie z daewoo lanos, któremu pękła lampa reflektora i zderzak; i to tyle. Warsztat już znalazłam, chodzi mi tylko o to, żrby znaleźć części. Na allegro jest tylko jedna propozycja, dlatego napisałam tutaj z nadzieją, że może ktoś mi coś poradzi. Może akurat ktoś również miał wypadek,a przód jego auta nie uległ poważnym zniszczeniom, bądż uszkodzeniu uległ tylko tył i nie chciał by się auta po prostu na szybko pozbyć i byle jak, tylko pomóc komuś innemu w takiej właśnie potrzebie. Wątek założyłam z myslą o innych wariatach, który kochają japońskie auta. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Cały pas przedni spokojnie kupisz i to nówkę. Zobacz dokładnie czy masz belkę wzmacniającą miedzy zderzakiem a chłodnicą /w kolorze srebrnym-aluminium/ jak nie to kupisz używkę. Zawsze jest to wzmocnienie i ochrona innych podzespołów np. chłodnic. Resztę tylko u wuja Alleee..... oraz zerkaj u nas w dział "Giełda" ---kupię - sprzedam. Uzupełnij koleżanko profil tak jak należy, a dlaczego --- jeśli nawet ktoś bardzo by chciał pomóc, to nie wiemy nawet jaki rocznik. Jak będziesz kiedyś kupować jakieś części, to poproszą Cie w sklepie nawet o VIN aby nie było nieporozumień. Rocznik,paliwo,moc,model, te podstawowe dane są często potrzebne do zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyna12 Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi