Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

centralka bx30-pomocy

marcinek118

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich.
mam takie pytanko i licze na pomoc. otoz posiadam primere P10, mialem w nim zamontowana centralke skorpion lecz centralka sie popsula. Postanowilem kupic komplet uniwersalnej centralki c. zamka CARPROTECT BX30 i sprobowac podlaczyc to pod istniejaca juz instalacje z centralki skorpion, lecz wlasnie za cholere nie moge podlaczyc. Tyle jest tych kabelkow ze naprawde ciezko dojsc nawet wg schematu ;/ wiem ze gruby czerwony to zasilanie i czarny to masa to te dwa podlaczylem, a z reszta kombinowal;em na dziesiatki sposobow. jak cos tam popadlaczam to slychac po wciskaniu guzika w pilocie tylko pykania w dwoch przekaznikach i w centralce, lecz zamek sie nie otwiera i nie zamyka. Silownik w drzwiach kierowcy jest slave. i przewody od tego silownika tj. niebieski i zielony idzie do przekaznika, czy tak to powinno byc? Powie mi ktos dokladniej jak moge to podlaczyc? I chodzi mi tylko o zamykanie/otwieranie z pilota. Bez kierunkowskazow i innych dupereli. z gory dzieki

tak, z kluczyka wszystkie sie zamykaja i otwieraja. a schemat taki. Moze bys mi podpowiedzial bardziej jasniej jak to podlaczyc ...

A teraz zauwazylem ze jak zamykam drzwi od srodka przyciskiem kolo recznego, to blokuja sie tylko troje drzwi, oprucz drzwi kierowcy. tak ma byc?

post-55246-0-74042300-1395645905_thumb.jpg

Pomarańczowy i pomarańczowo\czarny zostawiasz

ŻÓłty i żółto\czarny dajesz do masy

biały do siłownikA otwory

biało\czarny do siłownika zamknij

Pomarańczowy i pomarańczowo\czarny zostawiasz

ŻÓłty i żółto\czarny dajesz do masy

biały do siłownikA otwory

biało\czarny do siłownika zamknij

Musisz dostać sie do fabrycznej centralki zamka która jest z prawej strony pod schowkem za kompem ABSu, znajdujesz w niej pomarańczowo-czarny przewód i łączysz z białym, do pomarańczowo-niebieskiego łączysz biało-czany pomarańczowy i pomarańczowo-czarny zostaje luzem a do masy łączysz żółty i żółto-czarny. W dzwiach kierowcy masz niefabryczny siłownik bo orginalnie nie ma tam żadnego jest tylko przełącznik w zamku. Skoro nie zamykają sie te dzwi z przycisku to pewnie siłownik sie zepsuł.

ale jak juz byla montowana centralka skorpion  tzn ze juz od oryginalnej centralki przewody sa pociagniete raczej, w miejsce pod kolumna kierownicy bo tam byla ta wlasnie centralka umiejscowiona. tylko byc moze sa zlaczone innymi kolorami kabelkow bo jak piszesz nie widze w tych wszystkich kabelkach pomaranczowo-czarnego i pomaranczowo-niebieskiego... tylko teraz mousze dojsc ktore to sa te kabelki od centralki w prawym slupku. Tak w drzwiach kierowcy jest niefabryczny silownik, jest taki http://allegro.pl/silownik-do-zamka-centralnego-slave-i4036988024.html  bo go wymienialem. Stary byl zajechany i ciezko chodzil ze ledwo kluczyk w drzwiach sie przekrecalo. i nie wiem czy sie popsul, bo od kupna nie byl on podlaczony. chyba ze sie popsul lub zuzyl przez otwieranie/zamykanie z kluczyka. To jak by padł jednak ten silownik w drzwiach to oznacza ze zamek nie ruszy ani nic po wcisnieciu guzika w pilocie ??

Jak masz miernik to z łatwością znajdziesz które przewody idą do fabrycznej centralki. Na jednym pojawi sie masa gdy zamek będzie zamknięty a jak będzie otwarty to pojawi sie na innym. Bez miernika to trzeba sie dostać do fabrycznej centralki i podejrzeć kolory. Jeśli siłownik sie popsuł to poprostu tylko te drzwi nie będą działały z przycisku i z pilota, kluczykiem będą działać.

a jakie napiecie powinno byc na przewodach z centralki? To byc moze podlaczylem dobrze tylko pilot i zamykanie nie reaguje bo silownik jest walniety ;] zrobi sie pogoda to sie pobawie

juz nie mam sil do tego.. ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...