Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Brak oświetlenia w bagaźniku

Almera_Przasnysz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ok, przyda sie , THX :)  a jak myslisz wina bedzie w tym kablu od kostki? skoro w nim nie ma pradu,  sam juz nie wiem,   pogadam ze znajomym ojca elektrykiem co on wymysli :)

Bezpieczniki pod maską i w kabinie ok, wszystkie posprawdzalem miernikiem,   ale na tym POWER SECKET pisze ze elektryka bez kluczyka w stacyjce, i tam jest zapalniczka tyl , centralny i oswietlenie tyl i to nie dziala bez klucza, jak kluczyk w stacyjce przekreęce to dziala. moze zle rozumuje opis sam nie wiem.

w zamku wszystko wyczyscilem WD i takim srodkiem do styków kostki jak nówka i nic.

Mnie ciekawi od czego jest ta kostka, bo napewno nie od centralnego, po lewej stronie:

853c8a8af67325f7med.jpg

Na ten fotce moze lepiej bedzie widac:

dcf2b48c052633eemed.jpg

Edytowane przez Almera_Przasnysz

To pozałączaj wszystko w tyle a następnie rozłącz kostkę i zobaczysz czy coś się zmieni.

cyt....."pisze ze elektryka bez kluczyka w stacyjce, i tam jest zapalniczka tyl , centralny i oswietlenie tyl i to nie dziala bez klucza,  jak kluczyk w stacyjce przekreęce to dziala. moze zle rozumuje opis sam nie wiem"......

Ja Ci napisałem ...z prądem-elektronika działająca bez kluczyka w stacyjce.....

dobrze rozumujesz, te rzeczy powinny działać bez przekręcenia kluczyka, nawet bez kluczyka w stacyjce - ale po przekręceniu kluczka również powinny działać,

• 2 lata później...

W moim wypadku padł czujnik znajdujący się wewnątrz zamka. Jak sprawdzić że to on? Bardzo proste. Odpinamy wtyczkę które znajduje się przy zamku i zwieramy dwa kable które tam dochodzą jeżeli nie działa tylko zamek to lampka się zaświeci. Wymiana zamka na nowy to robota na kilkanaście minut a używane w dobrym stanie można kupić za 20-30 złotych.