kacper150985 Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 WitamPosiadam primerę p10 95 rok silnik 1,6 i czasami mam pewnien problem z odpalaniem auta i nie bardzo wiem o czego to, wiec ponizej opiszę to przypadłość licząc że moze ktoś z Was kolegów będzie w stanie mi pomóc.Problem polega na tym iż po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapalają sie wszystkie kontrolki prawidłowo natomiast przy próbie odpalenia rozrusznik wogóle nie reaguje, zaznaczę ze kontrolki nie przygasają. Natomiast kiedy dam sobie spokó i zostawie auto na godz czy dwie wracam i auto pali na dotyk. co może być tego przyczyną. Zaznaczę ze akumulator w porządku, klemy przeczyszczone, rozrusznik też wymieniłem ale nic to nie dało; również rozkręciłem stacyjkę oraz kostkę przy stacyjce i ją przeczyściłem. Najdziwniejsze jest to ze auto niechce odpalić natomista nic przy nim nie robiąc wracam po jakimś czasie i ono pali idealnie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdarwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vito8282 Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Sprawdź kabelek od stacyjki do rozrusznika bo gdzieś masz przerwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 jest jakiś alarm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper150985 Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Nie alarmu nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 posprawdzać masy na silnik -poczyścić kabel oczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.