w-t-z Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Panowie miałem taki przypadek Wróciłem z pracy do domu samochodem po zmianie nocnej nie używałem go przez cały dzień. Mając jechać znowu na zmianę nocną a tu "zonk" nie odpali,chek gaśnie a świece żarowe tylko migną rozrusznik kręci i nic-nie zapali.Musiałem jechać innym samochodem. Po nocnej analizie problemu z kolegami doszliśmy do wniosku że słaby akumulator lub świece żarowe,postanowiłem rano doładować akumulator.Po powrocie do domu postanowiłem jeszcze raz spróbować pokręcić rozrusznikiem a póżniej doładować aku.I o dziwo świece zaczęły pracować silnik odpalił od kopa,jeżdżę nim już trzy dni bez żadnych problemów. Piszę bo nie mogę tego zrozumieć dlaczego nie mógł mi wtedy odpalić-czy miał z Was taki przypadek i co mogło być przyczyną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marq4x4 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 IMHO IMMO . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-t-z Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Chyba to nie immo -co prawda do tej pory nie miałem z nim problemów i dalej nie mam.Tak się mi zdaje że świeciła się tylna żarówka w bagażniku mogła ona spowodować obniżenie napięcia napięcia a po 8 godz. sam się coś podładować? Tak sobie to tłumaczę nie wiem czy dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.