Gość bartek9108 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Panowie!Mam P11 2000r, dorwałem za darmo z anglika używane halogeny (fabrycznie nie miała). W halogenach są stare kostki z uciętymi kablami. Teraz pytanie: 1. Wystarczy wyjąć zaślepki halogenów i będą jakieś kostki? Czy te trzeba będzie lutować? Jak to podłączyć? Tak wiem, mógłbym sprawdzić ale nie mam czasu żeby rozebrać a później jeszcze raz żeby podłączyć.2. Jak zrobić ich przełącznik? Kupić dźwignię lewą z pierścieniem i przełączaniem na przeciwmgielne przód/tył jak w Almerze czy robi się albo kupuje osobny przełącznik? Za wszystkie info z góry Dzięki. Jeśli jest taki temat to sorki i poproszę o link, z telefonu ciężko cokolwiek szybko wyszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Najpierw zobacz czy są wyprowadzone kostki - jak są to masz problem z głowy - kupujesz manetkę i dokładasz przekaźnik, bezpiecznik, montujesz halogeny i ma działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Powinieneś mieć luźną wiązkę elektryczną do halogenów, a wtedy wystarczy kupić dźwignię lewą z przełącznikiem na halogeny. Sprawdź czy masz styki w kostce na bezpiecznik pod kierownicą, dla przednich halogenów to jest FR FOG LAMP A jeśli nie masz a masz żyłkę majsterkowicza, to można puścić przewód z aku, dodać bezpiecznik i przez ścianę grodziową (owalna uszczelka koło filtra oleju ) do kabiny wpuścić i gdzieś zamontować dowolny włącznik, guzikowy, klawiszowy czy jakiś dzyndzel to już kwestia indywidualna. Ja bym zamontował dźwigienkę w plastiku obok regulacji wys. świateł. Halogeny spokojnie zamontujesz przez konektorową wsuwkę jak nie masz kostki i nic nie trzeba lutować, mi jak zaje... halogeny i ucięli kostki to dorobiłem przewody i w ten sposób je połączyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.