erp. Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Witam, podpowie ktoś gdzie dostanę takie tyci tyci malutkie żaróweczki do podświetlenia w przełącznikach od ogrzewania lusterek i tylnej szyby oraz świateł awaryjnych. Załączam foto z przełącznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 http://sklep.led.com.pl/zarowka-12v-50ma-miniaturowa-przezr-p-773.html http://allegro.pl/listing/listing.php?string=%C5%BCar%C3%B3wka+12v+50ma&search_scope= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 generalnie szukaj w sklepie elektronicznym ... w najbliższym w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erp. Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) generalnie szukaj w sklepie elektronicznym ... w najbliższym w okolicy Tak myślałem żeby kupić w sklepie elektronicznym, tylko jakie napięcie może mieć ta żaróweczka ( brak na niej opisu ). Ktoś może zna numer katalogowy NISSANA tej żarówki to bym jakoś doszedł z napięciem lub zakupił w serwisie ( chyba krocie nie kosztuje )? Tylko serwis chce ten numer katalogowy PAN PRZEZ TELEFON POWIEDZIAŁ ŻE SIĘ NIE ZAJMUJE WYSZUKIWANIEM NA CZUJA. Kolejny telefon inny serwis i tu miły pan mówi że nie wymienia się żaróweczek ( bo są przylutowane ) i całe przełączniki trzeba zakupić Edytowane 31 Marca 2014 przez erp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 na 12V jak będą na trochę większe to tez możesz brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tu raczej trzeba się kierować wartością prądu - szukaj takich 40-50mA i będzie gitara. Żarówki samochodowe, pomimo, że jest na nich napisane 12V i tak cały czas działają przy 14V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tu raczej trzeba się kierować wartością prądu - szukaj takich 40-50mA i będzie gitara. Żarówki samochodowe, pomimo, że jest na nich napisane 12V i tak cały czas działają przy 14V. dobrze ze wspomniałeś o tym, tak czy siak minimum 12V w elektronice sa i na 14V i 16V, ale nie wiem czy nie za ciemne będą już te na 16V, zwłaszcza gdy będą jako podświetlanie pracowały - bo o ile kojarzę to włączenie oraz podświetlanie jest na tej samej żarówce tyle że podświetlanie jest przez rezystor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Ogólnie te żarówki są jako 12-15V. Przez rezystor idą tylko na podświetlanie deski - jeśli mamy regulację podświetlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erp. Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Oki dzięki za podpowiedzi takich będę szukał kierując się rozmiarem ( żeby pasowała do tych gumek ), temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 u nas sie nie zamyka tematów to nie elektroda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SieneK_68 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 ... i bardzo dobrze bo nie muszę pisać nowego tematu kto mi powie, czy przełączniki szyb wraz z blokadą na konsoli środkowej, są podświetlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Wrzuć zdjęcie przełącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpol50 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Witam. Przełączniki od sterowania szybami są podświetlane takimi samymi żaróweczkami jak powyżej. Mi się popaliły i założyłem diody. Działały 4 lata no i teraz są do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToleDo Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 A pro po podświetlenia sterowania szybami w T II .... też mam z tym problem. Nie świeciły od początku. Teraz jak się dowiedziałem że są podświetlane to sprawdziłem. Wszystkie żaróweczki popalone . Po wymianie na nowe dalej nie świecą Sprawdziłem , brak napięcia podawanego na zasilanie żarówek. Jakiś specjalny bezpiecznik Gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 idzie jakoś włączane razem z pozycyjnych, a może tak dobrze wymieniłeś żaróweczki ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToleDo Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Działają Jak sprawdzałem bezpieczniki to poluzowałem od pozycyjnych Dzięki za nakierowanie ... bro przy najbliższej okazji się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Dzięki za nakierowanie ... bro przy najbliższej okazji się należy przypomnę się we właściwym momencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 przypomnę się we właściwym momencie ... jakbym don Vito Corleone słyszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi