artvirtual Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Witam Jak w temacie, zajechłem na stację benzynową z 1/3 zbiornika, chciałem trochę dolać by zrobić trasę i nie tankować. Auto zatanowane tak na 2/3 odpaliłem i odjechalem. Ku mojemu zdziwieniu zauważyłem że świeci sie kontrolka rezerwy. Po przejechaniu ponad 200km , gaszeniu i odpalaniu nic sie nie zmieniło - nadal ŚWIECI. Wskaźnik pokazuje tak jak powinien, wskazówka opada. Czekam na pomysly forumowiczów , może ktoś miał podobną sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Zwarcie? Albo na pływaku, albo na tablicy rozdzielczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Albo pływak przestał działać,albo kontrolka na desce oszalała,komputer wariuje albo przetarte kabelki gdzies po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artvirtual Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dziękuję za zainteresowanie tematem. Niczego nie będę zozbierał aż do " wypalenia " całego zbiornika. Zobaczę czy coś się stanie jak wskazówka opadnie do zera i zaleję ponownie paliwa. Co do przetarć lub zwary to wydaje mi sie to mało prawdopodobne bo momentu wyłączenia silnika na stacji wszystko było OK, po zatankowaniu coś " zaświrowało". Stawiam na zacięcie czujnka poziomu , choć jeszcze nie wiem jak jest to rozwiazane w tym modelu. Może jakiś paproch lub też " wzbogacona " benzyba na stacji. Pojeździmy zobaczymy, jak na razie prócz kłucia w oczy dystrybutorem żadnych negatywnych objawów nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Albo pływak przestał działać,albo kontrolka na desce oszalała,komputer wariuje albo przetarte kabelki gdzies po drodze Tylko że jakby przestał działać pływak, to by nie pokazywało poziomu paliwa jak należy, a Kolega pisze że wskazówka jest w porządku i wskazuje poziom odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinsan Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Ja mam podobny problem z kontrolką,u mnie natomiast nie świeci kontrolka rezerwy,komputer i zegary pokazują że powinna zaświecić się kontrolka ,ale nie świeci.Przy odpalaniu kontrolka się świeci,czyżby problem z elektryką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 u mnie chyba podobnie, raz w życiu się zapaliła jak mam auto od 4 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Kontrolka w Nissanach zapala się bardzo późno. W Micrze '94 wychodzi mi mniej więcej, że zapala się jak mam 2-3 litry paliwa w baku. W P12 zapaliła mi się też tylko raz. Wskazówka była bardzo nisko, a pomarańczowa kontrolka nie świeciła. Komputer pokazywał że mniej niz 50 km pozostało do przejechania, ale kontrolka milczała. Jak przy zapłonie się zapala i gaśnie, znaczy że działa. Do tego przy dieslu, też może być że zostaje w baku raptem kilka, policzalnych na palcach jednej ręki, litrów paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinsan Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Kontrolka w Nissanach zapala się bardzo późno. W Micrze '94 wychodzi mi mniej więcej, że zapala się jak mam 2-3 litry paliwa w baku. W P12 zapaliła mi się też tylko raz. Wskazówka była bardzo nisko, a pomarańczowa kontrolka nie świeciła. Komputer pokazywał że mniej niz 50 km pozostało do przejechania, ale kontrolka milczała. Jak przy zapłonie się zapala i gaśnie, znaczy że działa. Do tego przy dieslu, też może być że zostaje w baku raptem kilka, policzalnych na palcach jednej ręki, litrów paliwa. Jak miałem spalanie na kompie 6,2 to kontrolka zapalała się przy 40-50 km do końca,teraz miałem spalanie 8,5 i przy 35 km nie zapaliła się.Trochę dziwne,zegar ok a kontrolka nie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jak miałem spalanie na kompie 6,2 to kontrolka zapalała się przy 40-50 km do końca,teraz miałem spalanie 8,5 i przy 35 km nie zapaliła się.Trochę dziwne,zegar ok a kontrolka nie świeci Może teraz masz przekłamanie w komputerze i paliwa jest więcej, więc kontrolka jeszcze się nie zapala. Też czasami mam przekłamania 0,5-1,0l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 ja do końca miałem 17 km i nie świeciła się dlatego jej nie wierzę - widziałem się święcącą RAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 ja do końca miałem 17 km i nie świeciła się dlatego jej nie wierzę - widziałem się święcącą RAZ Nie masz diesla, więc możesz również ryzykować wyjeździć do sucha. Jednak pomimo posiadanego gazu, Jak miałem spalanie na kompie 6,2 to kontrolka zapalała się przy 40-50 km do końca,teraz miałem spalanie 8,5 i przy 35 km nie zapaliła się.Trochę dziwne,zegar ok a kontrolka nie świeci Jaki to jest diesel - uzupełnij profil. w zbiorniku powinno być min. 1/4 zbiornika benzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinsan Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Nie masz diesla, więc możesz również ryzykować wyjeździć do sucha. Jednak pomimo posiadanego gazu, Jaki to jest diesel - uzupełnij profil. w zbiorniku powinno być min. 1/4 zbiornika benzynki. 93 kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 93 kw Di, dci? Czy o takie rzeczy trzeba prosić? Zapoznaj się z tym tematem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88263-dlaczego-warto-uzupelnic-profil/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinsan Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Di, dci? Czy o takie rzeczy trzeba prosić? Zapoznaj się z tym tematem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/88263-dlaczego-warto-uzupelnic-profil/Co Co ma rodzaj paliwa do kontrolki rezerwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Już odpowiadam... Jeśli dobrze przeczytałeś ten temat do którego podałem linka, to powinieneś zrozumieć. No, ale jeśli nie, to postaram się ostatni raz dać wzmiankę do tego tematu.... Gdybyś miał benzynkę, to bym śmiało zaproponował abyś wyjeździł wszystko do końca to co jest w zbiorniku i próbował zauważyć czy kontrolka się zapali i kiedy. Jak już staniesz, gdyż nie będzie benzynki, wlewasz 5l a potem dostajesz się do zbiornika i sprawdzasz pływaczek, złączki i kabelki. Wiadomo już jednak, że masz ropniaczka /to tesz dużo info/. Jeśli ropniaczek i Di, gdzie jest pompa V44, też tak można zaryzykować. Natomiast jeśli jest Dci, to w żadnym wypadku bym Ci tego nie proponował, gdyż później możesz wejść w naprawy w tysiące złotych. To tak w skrócie.... Więc nie wiem czy jest sens nabijać sobie posty zbędnymi pytaniami i odpowiedziami, czy też zapoznać się - zastosować się do regulaminu forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi