Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Test przyspieszenia 350z seria bez tłumika + dolot

driver_kaskader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, z ciekawości chciałem sprawdzić jak sie zbiera moja zetka. Przesyłam filmik z wczorajszych testów. 

Silnik seria bez koncowego wydechu + stożek. Auto w automacie 2003r. 

Dla jasności odcinek był prosty nawet bardzo delikatnie pod górkę. 

Paliwo 95 na rezerwie.  Koła seryjne zimowe. 

Automat ma super zestopniowane biegi, na II bez problemu osiąga 100km/h a manual nie :P

Ciekawe co jest szybsze ale w rzeczywistości nie na papierku automat czy manual :P ?? (mowa o 0-100km/h)

dlatego te co mam nadają sie do spalenia Pirelli Sottozero 245 kompletny syf na mokrym jak i na śniegu. Na suchym bez szału. Natomiast bede szukał felg 20" to może 265 wejdą i bedzie lepsza trakcja. 

tylko pytanie czy wejdzie na te felgi http://allegro.pl/nowe-felgi-r151-pompei-20-cali-audi-rs6-a5-a6-a7-i4036895427.html 

a mam seryjny zawias którego nie będe zmieniał. 

możliwe że uda mi się kupić oryginalne od RS6 ale są ciut szersze 9.5J 

A szpilki niestety nie pozwalaja na nawet lekka zmiane rozstawu bo w innym przypadku to plywajace sruby mozna dac. No chyba ze dystans zmieniajacy rozstaw albo przerobka piasty ale to bezsens tym bardziej ze moim zdaniem ta felga nie robi zadnego wrazenia.

widziałem te fele na nissanie i dobrze wygladały pod warunkiem ze da sie 20"

chyba poszukam czegoś innego skoro d*py nie urywa :D 

Planowałem założyć śruby pływające ale nie da sie ? 

Edytowane przez driver_kaskader

No raczej, bo w Nissanie i ogolnie wiekszosci japoncow masz szpilki wystajace z piaty na ktore nakreca sie nakretki. Jak masz bialego to ja bym poszedl w cos takiego:

nissan-350z-white-work-vs-xx-21.jpg

Nie wiem jaki masz budzet na felgi ale jak nie za duzy to zawsze chlopaki moga pociac jakies felgi dolozyc rancik i zrobic customowa 3tlg :) Jak cos to mam namiar na pare takich firm :)

felgi max 3.5 tyś bo jeszcze opony dojda a samuraja chciałbym kupić :) Niestety w moim przypadku rant nie wchodzi w grę, jedynie co to 20" bez rantu białę lub chrom :D

Zetkowego zlota jak sobie zrobiliśmy to oba auta dłubane (370Z), manual nieco mocniejszy na mojej hamowni wypluł 326KM a automat bodajże 323KM...

No i Automat zawsze był z przodu, do setki kręcił ok 4,9-5 sek manual te 0,3 był wolniejszy, także manual na 1/4 mili był wolniejszy o te 0,2 sek :D

No ale 350Z ma starszą skrzynię biegów...

Kreska niebawem zweryfikuje :D