pejta Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Tu http://www.renault-czesci.pl/Podkladka-korka-spustu-oleju-wkrecana-1102601M02(3,183,305).aspxi w kilku innych miejscach masz po 3 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Tu http://www.renault-czesci.pl/Podkladka-korka-spustu-oleju-wkrecana-1102601M02(3,183,305).aspxi w kilku innych miejscach masz po 3 zł. Trochę się pospieszyłem. Nie chciało mi się szukać w necie. Wydawało mi się, że takiego małego przedmiotu nie będzie można kupić na wolnym rynku. A tu proszę. Gdybym zajrzał do faktury z pierwszego przeglądu w ASO to zauważyłbym , ze uszczelkę która przy okazji wymiany oleju założyli ma symbol identyczny jak ta w tym linku. Ale to nic straconego oprócz kasy. Następnym razem się tak zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korg Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Jak tak to moze jes ktos mądry i powie mi jak sprawnie odkręcić filtr oleju w notku 1.5 d ? Powtarzam ... sprawnie bo w benzynie jet latwiej , duzo latwiej. . Podobnie rzecz ma sie z filtrem paliwa. Wymiana to koszmar niestety. Edytowane 18 Lutego 2015 przez korg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 W benzynie wcale nie jest łatwiej odkręcić filtr oleju bez odkręcania osłony silnika ! Ani z góry ani z dołu ręką dostać się nie idzie!!! Ale jak odkręcę osłonę już luźniej do odkręcenia i przykręcania filtra oleju,wcale nie jest tak dużo łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jak tak to moze jes ktos mądry i powie mi jak sprawnie odkręcić filtr oleju w notku 1.5 d ? Powtarzam ... sprawnie bo w benzynie jet latwiej , duzo latwiej. . Podobnie rzecz ma sie z filtrem paliwa. Wymiana to koszmar niestety. Koszmarem to wymiana świec w C4 gand picasso 1.6 hdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 I w gazeli na bliźniakach dętkę zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Akurat do tego filtra,potrzebny specjalny klucz. Nie radzę prób z śrubokrętami itp.źle się kończą, już lepiej wykręcić z podstawą,a później dopiero wykręcić filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam Ja na wymianę oleju jeżdżę na stację obsługi samochodów, oczywiście nie Nissana. Koszt robocizny 25 zł. Za takie pieniądze nie opłaca mi się nawest zajrzeć po spód. Olej kupuję w internecie o wartość usługi taniej. Filtr oryginał, wraz z uszczelką pod korek kupuję w Nisanie. Miałem kiedyś kanał w garażu i robiłem wymianę oleju sam, ale kanał zasypałem. Czy nie lepiej tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ten filtr oryginał,to czasem nie Filtron. Też się przymierzam,ale raczej zrobię to sam,kanał jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ja to mechanikom mogę dać popatrzeć jak powinno zmieniać się olej, a po wymianie dokładnie zmywaczem zmyć olej z silnika i miski Ja ich wymiany aż za dobrze znam na odwal się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ten filtr oryginał,to czasem nie Filtron. Też się przymierzam,ale raczej zrobię to sam,kanał jest. Nie Filtron, oryginalny Nissan. Zapłaciłem coś około 40 zł Ja to mechanikom mogę dać popatrzeć jak powinno zmieniać się olej, a po wymianie dokładnie zmywaczem zmyć olej z silnika i miski Ja ich wymiany aż za dobrze znam na odwal się . W pewnym sensie masz rację, ale nie do końca. Jadę na stację obsługi tam, gdzie mogę ptrzeć im na ręce. Jeśli mnie wypraszają, to dziękuję im za usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ja im na ręce patrzyłem nie raz a maniany robili . Co do oryginalnego filtra to ja zrezygnowałem z kupna bo Nissan made in China nie będę ryzykował i dokręcał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Do silnika 1.5 dci(z zapytania) na pierwszy montaż produkuje purflux (ja wybrałem knechta/mahle- jeden z liderów OE) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Nie Filtron, oryginalny Nissan. Zapłaciłem coś około 40 zł Czy to nie jest tak jak z gaśnicą i trójkątem - logo Nissana,a produkcja w PL, tylko cena z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Moim zdaniem, jeśli ASO Nissan stosuje te filtry w przeglądach gwarancyjnych to znaczy, że są przystosowane dla takiego samochodu. Uważam, że cena nie jest wygórowana. Co do tego, gdzie są produkowane, to mnie nie interesuje. Wiadomo, że Nissan niby Japończyk a Note składany jest w Anglii i wiele podzespołów jest angielskich, a w kooperacji z Renault, także nadwozie jest na podłodze Renault. Obecnie nie ma samochodów produkowanych przez jedną fabrykę. Edytowane 20 Lutego 2015 przez Czeslaw4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 (edytowane) Oczywiście że tak są przystosowane, ale nie ma u mnie opcji przykręcenie z nadrukiem made in china Teraz przykręcam made in usa. Edytowane 20 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 tak jakby nadruk w Chinach było ciężko zrobić że z usa :devil: .W Turcji wszystko co wyprodukują jest made in italy,usa,germany itd. A w usa tajwan ,china ,sihgapore india itd. np.ori wycieraczki do nissana są z PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Moim zdaniem, jeśli ASO Nissan stosuje te filtry w przeglądach gwarancyjnych to znaczy, że są przystosowane dla takiego samochodu. Uważam, że cena nie jest wygórowana. Co do tego, gdzie są produkowane, to mnie nie interesuje. Wiadomo, że Nissan niby Japończyk a Note składany jest w Anglii i wiele podzespołów jest angielskich, a w kooperacji z Renault, także nadwozie jest na podłodze Renault. Obecnie nie ma samochodów produkowanych przez jedną fabrykę. Tylko,że w cenie ok 40 zł to masz filtr renomowanej firmy,której produkty idą na pierwszy montaż,gdzie potrzebna jest jakość,a logo Nissana, nie tylko na filtrze to czasem tylko marketing. Nissan robi auta,a filtry to już kooperanci.Przykładem jest,jak pisałem gaśnica,czy trójkąt z napisem Nissana,a produkcja PL. Serwisowałem kiedyś Nexie w serwisie Daewo - wymiana końcówek kierowniczych. Mieli tylko polskie rzemiosło,ale skasowali jak za oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Mam sklep co sprowadza dla mnie filtry Mobil1 do Tiidy pasuje M1- 101 tylko z nalepką k&n. Rozcinałem Nissana filtr do tiidy made in france to bebechy w środku to dzień a noc Edytowane 21 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Oryginał Edziu ,do benzynowca jest made in Mexico nie France. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Manix 3 razy była wymiana w ASO pierwszy filtr madein spain, drugi made in france ,trzeci ja im dostarczyłem filtr Mobila M1-101 . Powiem tyle zatkało im kakoao o zatkało . Pytania były skąd ja go mam a z sklepu Edytowane 21 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 http://sprzedajemy.pl/filtr-oleju-nissan-tiida-versa-murano-z50-juke,513072 tu masz pierwszy montaż Edziu M1-101 nie pasuje do tiidy http://www.autozone.com/external-engine/oil-filter/mobil-oil-filter/106101_0_0/ Jak chcesz pomagać ,to nie serfuj po you tubie tylko używaj katalogów w tym wypadku mobil applcaton mexico http://www.showmetheparts.com/mobil/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Za szybko pisałem bo się spieszyłem dokładnie nie pasuje 101 a -M1-108 pasuje idealnie wkręcony i zero problemów gwint się zgadza . Ale film który pokazuje jakość wnętrzności filtrów wkleiłem dobry bo z M1-108 Lepsza filtracja bo nie na papierze a na włókninie syntetycznej przystosowanej do olei syntetycznych i większy ByPass. Nie doradzam technicznie przed zakupem komuś, bo nie kupisz nigdzie tego filtra bo ja sprowadzam na zamówienie pod siebie! Już prostuje to M1-108 to samo tylko K&N PS 1008 i to pasuje do silników HR18DE i HR16DE. Co do YouTuba to zamieszczam film aby pokazać jak wyglądają filtry w środku, są to zdjęcia i filmy Bo producenci filtrów ich nie kroją i nie zobaczysz bebechów tych filtrów. Manix nigdy nie miałem wkręconego filtra Nissan made in Mexico. Na trzecią wymianę był już przygotowany filtr Nissana i miał nabite Made in china ,ja im podałem mój a ten china to niech sobie dokręcają. Edytowane 21 Lutego 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) A potem kiedy coś walnie, mówi się "...a miał być ten filtr taki wspaniały" Toż przecie renomowanej firmy, nie jakaś tam "Madein china", prawda ? Edytowane 23 Lutego 2015 przez Czeslaw4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Po wkręceniu M1-108 przejechałem już 5500 nic złego się nie dzieje ,nie przecieka ,nie rozerwało go ,kontrolka oleju się nie zapala,mignie tylko przy zapalaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi